april 15, 2022

Župani s Kozjanskega z ministrstvom podpisali protokol o cestah

Župani občin Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Kozje, Rogaška Slatina, Rogatec, Šmarje pri Jelšah in Šentjur so včeraj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem podpisali protokol o nadaljnji uresničitvi cestnih projektov na območju Obsotelja in Kozjanskega. Minister si je ob tem ogledal tudi nekaj aktualnih cestnih gradbišč.

Sedem županov je z infrastrukturnim ministrom podpisalo protokol, ki je nekakšna zaveza, da bo država tudi v prihodnje vlagala v izboljšanje cestne infrastrukture. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

»Protokol vsebuje nadaljnjo izvedbo že začetih in opredeljuje nove infrastrukturne projekte na območjih občin z namenom povečanja prepustnosti cest in dviga kakovosti prometnih uslug ter projektov iz programa trajnostne mobilnosti,« je ob podpisu protokola dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Župan občine Podčetrtek Peter Misja je ob podpisu protokola dejal:

Na navezovalni cesti Dramlje–Šentjur se vendarle stvari v zadnjem obdobju premikajo – trenutno projektanti pripravljajo projektno dokumentacijo. Pomemben del boljše pretočnosti prometa od avtoceste proti Rogaški in Podčetrtku je med drugim tudi šmarska obvoznica, ki pa je kmalu še ni na vidiku. Misja pravi:

Šmarska obvoznica je v preteklosti že razburjala krajane, saj naj bi jo zgradili ob železniški progi, ki vodi skozi Šmarje pri Jelšah. Župan Matija Čakš pravi, da se trasa trenutno vrisuje v državni prostorski načrt. Pa si lahko krajani obetajo še kakšno javno razpravo?

So pa v protokolu navedeni še številni, tudi manjši cestni projekti, na različnih koncih vseh občin. Kateri so v načrtu v šmarski občini? Eden od njih je ureditev križišča v Mestinju:



Župan Občine Šentjur Marko Diaci za območje šentjurske občine razlaga:

Kaj pa pomeni, da je bil protokol podpisan tik pred volitvami? Diaci pravi:

Minister Vrtovec si je včeraj sicer ogledal še nekaj trenutno odprtih cestnih gradbišč v Obsotelju in na Kozjanskemv občini Rogaška Slatina pa se je udeležil odprtja obnovljene ceste v naselju Tuncovec. (AD)

V občini Kozje rekonstruirajo cesto Podsreda-Brestanica. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)


V občini Podčetrtek nastaja kolesarska steza med Golobinjekom in Lastničem. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)


Na odprtju obnovljene ceste v Tuncovcu v občini Rogaška Slatina. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)