oktober 30, 2019

Mojca Amon desna roka župana Podčetrtka

Občina Podčetrtek bo s 1. novembrom dobila novega tajnika občinske uprave. Funkcijo bo prevzela dosedanja vršilka dolžnosti Mojca Amon. Nasledila bo Magdo Jurjec, ki se je upokojila.

Vodenje tako male občinske uprave od zaposlenih zahteva poznavanje celovitega sistema poslovanja in ne zgolj specializacije za eno področje dela," pravi Mojca Amon. (Foto: Foto Zorin)

Uspešno vodila mnoge evropske projekte 
Mojca Amon je bila za tajnika občinske uprave izbrana na drugem javnem razpisu. Na prvem razpisu ni bil izbran noben kandidat, na drugem pa je med tremi prijavljenimi najbolj prepričala prav Amonova. 41-letna magistrica managementa bo nasledila pravnico Magdo Jurjec, ki se je s 1. majem po dolgih letih opravljanja funkcije tajnika občinske uprave upokojila. Amonova je na občini zaposlena od leta 1999 in je v teh letih pridobila pomembne delovne izkušnje, saj je ves čas opravljala najrazličnejše naloge, ki zajemajo vse od tajniških del do priprave projektov za črpanje EU sredstev ter ostale potrebne aktivnosti za tekoče poslovanje občine, odločitev za njeno izbiro pojasnjuje župan Podčetrtka Peter Misja.

Na čelu ene najmanjših občinskih uprav 
Misja pričakuje, da bodo z Amonovo še naprej uspešno sodelovali ter da bo učinkovito koordinirala delo občinske uprave, pred katero so v naslednjih letih številni pomembni projekti. Kot je znano, sta med največjimi izzivi oživitev Vonarskega jezera in ureditev gradu Podčetrtek. Občinska uprava v Podčetrtku je sicer ena vitkejših v državi, saj imajo v občini z okoli 3.500 občani le 4 redno zaposlene. Amonova se zaveda, da vodenje tako male občinske uprave od zaposlenih zahteva poznavanje celovitega sistema poslovanja in ne zgolj specializacije za eno področje dela. Zaradi dolgoletnih izkušenj in širokega spekra znanj ji, kot pravi, vodenje, načrtovanje in organiziranje dela, sodelovanje v projektih in raznoliko delo niso tuji. Predvsem pa si želi, da bi ustvarila dobro delovno vzdušje med sodelavci ter utrdila njihovo timsko delo, saj je prepričana, da bodo le tako zmogli uspešno izvesti zastavljene naloge in kar najbolje skrbeti za nadaljnji vsestranski razvoj občine. (SP)