september 27, 2018

MOS Servis širi proizvodnjo

Mestinjsko podjetje MOS Servis je zgradilo novo proizvodno halo. Pričakujejo, da jim bodo prostori, za katere so odšteli več kot dva milijona evrov, pomagali predvsem razširiti proizvodno dejavnost.

V novih prostorih, ki so jih slovesno odprli pred dnevi, bo poudarek na proizvodnji elementov transportnih tehnik. (Foto: MOS Servis)

Čemu novi prostori?
Podjetje MOS Servis z Mestinja, ki se ukvarja z mehansko in elektro montažo ter proizvodnjo, ima novo proizvodno halo. Podjetje se sicer večinoma še vedno ukvarja z montažo. Proizvodnjo pa bodo v MOS Servisu širili z novimi prostori. Objekt, vreden dobra dva milijona evrov, obsega 2.900 kvadratnih metrov. Čemu bodo novi prostori služili, razlaga direktor Peter Volovšek.

99 odstotkov poslov predstavlja tujina
Lani so v podjetju ustvarili skoraj 15 milijonov evrov prihodkov. Podobne rezultate pričakujejo tudi letos. Podjetje sicer kar 99 odstotkov proizvodov in storitev izvozi v tujino. Največ posluje s članicami Evropske unije, predvsem z Nemčijo, pa tudi z Belgijo in Nizozemsko. Zato njihovi delavci večinoma delajo na terenu »Zaposlujemo približno 100 ljudi, imamo pa tudi dobro razvito partnersko mrežo, tako da je trenutno na terenu na 50 različnih gradbiščih približno 200 naših fantov,« še pravi Volovšek. (TMG)