januar 9, 2019

Motel Ribnik z novim lastnikom, kakšni so načrti?

Motel Ribnik Kozje je kupilo podjetje Turistiko d.o.o., v katerem so združeni štirje deležniki, od tega trije Kozjani. Njihov cilj je, da motel postane osrednji subjekt turističnega razvoja kraja. Poleg kulinarične ponudbe in nočitev v njem načrtujejo tudi poroke in druge dogodke.

Novi lastniki v Motelu Ribnik prepoznavajo poslovno priložnost, ki bo hkrati tudi priložnost za razvoj kraja. (Foto: Primož Resnik)

Cilj: zagon turizma
Motel Ribnik, edini objekt v Kozjem, ki premore poleg gostinske ponudbe tudi prenočišča, je bil zgrajen leta 1983. Njegov zadnji lastnik, podjetje Kemoplast iz Šentjurja, ki je podjetje prevzelo leta 1999, je sčasoma opustilo gostinsko dejavnost in prostore oddajalo različnim najemnikom. Zadnji najemnik je motel zapustil lanskega oktobra in vse od takrat je objekt sameval. Poslovno priložnost so v nakupu podjetja prepoznali Miha Goropevšek, Primož Resnik, Iztok Štus in Sandi Štus, ki so se združili v podjetju Turistiko d.o.o. Sandi Štus pravi, da so o nakupu motela razmišljali že dlje časa:

Poleg nočitvenih kapacitet in kulinarične ponudbe s kosili in malicami se bodo novi lastniki s svojo ponudbo prizadevali vključevati tudi v športno, kulturno in drugo dogajanje kraja. V motelu naj bi svoje prostore našel tudi TIC Kozje, pri čemer Štus izpostavlja pomen sodelovanja s TIC-em Podčetrtek in ostalimi turističnimi subjekti na širši destinaciji.

Posebnost in prednost motela je ribnik.

Poroke, zabave in glasbeni večeri
Motel, v katerem je restavracija za okoli sto oseb in mansarda z 10 opremljenimi sobami, je po Štusovih besedah sicer v dobrem stanju, kljub temu bodo del objekta celovito prenovili.

Po napovedih Štusa bodo prav tako organizirali poroke in zabave za zaključene družbe. Velika dodana vrednost je tudi ribnik z letno teraso, ki bo v poletnih mesecih prijeten ambient za glasbene večere. Če bo obnova stekla po načrtih, bo Motel Ribnik prve obiskovalce sprejel sredi letošnjega aprila. (SP)

Galerija slik