julij 17, 2015

Motoristi pod drobnogledom policistov

Po vsej državi bodo policisti do nedelje poostreno nadzirali promet. Posebej pozorni bodo na motoriste. Nad nekaterimi cestami bo opaziti tudi helikopter.

Za varnost morajo motoristi v prvi vrsti poskrbeti sami, nanje pa morajo biti pozorni tudi ostali udeleženci v cestnem prometu.

Upoštevanje pravil in oprema
Policisti bodo ugotavljali predvsem, ali motoristi upoštevajo omejitve hitrosti, ali so v ustreznem psihofizičnem stanju, ali uporabljajo čelado ter ali so vozila tehnično brezhibna. Vse to so namreč dejavniki, ki lahko v primeru kršitev bistveno povečajo nevarnost nastanka prometnih nesreč. Posledice v takšnih prometnih nesrečah pa se lahko končajo s hudimi poškodbami ali celo smrtjo udeležencev.

Največji težavi prehitra vožnja in napačna smer
„Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in svojim sposobnostim. Tudi drugim udeležencem v cestnem prometu, predvsem voznikom osebnih in tovornih avtomobilov, svetujemo previdnost. Spoštujte cestnoprometna pravila in bodite pozorni na večje število motoristov na cestah, ki jih zaradi neopaznosti lahko hitro spregledate,“ opozarjajo v Generalni policijski upravi. Dodajajo, da najpogostejša vzroka za prometne nesreče z najhujšimi posledicami še vedno ostajata neprilagojena hitrost in nepravilna stran oz. smer vožnje.

Tudi nadzor iz zraka
Policija bo promet in njegovo pretočnost ta vikend nadzirala tudi s helikopterjem, pri čemer bodo pod drobnogledom vsi udeleženci v cestnem prometu. Nadzor iz zraka je v soboto dopoldne in v nedeljo popoldne med drugim pričakovati tudi na relaciji Ljubljana–Celje–Maribor. (AD)