julij 13, 2016

Možni močni nalivi s točo

Vremenoslovci svarijo pred popoldanskimi krajevnimi neurji, ki bi lahko zaradi pregretega ozračja prinesla tudi točo. V Celju bodo garaže največjih trgovskih centrov tokrat izjemoma odprte vso noč.

Opoldne našim krajem še ni pretilo deževje. A, kot je videti, z radarske slike padavin na spletni strani Agencije za okolje, je na severu države že deževalo.

Avto raje na varno
Na agenciji za okolje napovedujejo možnost krajevnih neurij z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, ki se bodo s severa države razširila nad vso Slovenijo. Možni so tudi hitri porasti hudourniških vodotokov. Posamezni vodotoki lahko poplavijo na mestih, kjer so običajno poplave. Da bo vaš jekleni konjiček varen pred morebitno točo, bodo nekateri trgovci vrata garažnih hiš znova pustili odprta vso noč, avto lahko tam pustite brezplačno. V Celju bodo odprte garažne hiše Planeta Tuš, Citycentra in Mercatorja, prav tako bo danes in jutri ponoči odprta garaža Mercatorjevega centra v Velenju. Kaj je za naš radio v pogovoru z Martinom Kacbekom povedal vremenoslovec Brane Gregorčič, prisluhnite v spodnjem posnetku, trenutno lokacijo in jakost padavin pa spremljajte TUKAJ. (AD)

Datoteke

Brane Gregorčič o vremenu