julij 29, 2019

Muzej baroka v Šmarju odprt tudi ob vikendih

Muzej baroka v Šmarju pri Jelšah je od tega meseca odprt pogosteje. Ker je bilo v pomladnih mesecih več povpraševanja po obisku muzeja, kalvarije in cerkve svetega Roka, so se odločili, da vrata muzeja odprejo tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Muzej beleži vse več obiskovalcev. (Foto: Štajerski val)

Muzej baroka v prvi polovici leta obiskalo več kot 1300 ljudi, kar je 19 odstotkov več kot tak čas lani. Najbolj se je povečalo število skupin, v prvem polletju letošnjega leta so jih našteli 37, v enakem obdobju lani pa 24. Prav večje število obiskovalcev to pomlad je doprineslo k razširjenemu delovnemu času.

Nov delovni čas se obrestuje
Nov delovnik so v muzeju uvedli z julijem. Kljub temu, da je muzej ta mesec vsako leto, zlasti pri skupinah, slabše obiskan. A se je poteza obrestovala, pravi koordinatorica Vlasta Kramperšek Šuc:

Tako si je julija letos zbirko šmarskega muzeja ogledalo 81 obiskovalcev. Lani jih je v tem mesecu prišlo 37. Največji razkorak je zaznati med tistimi, ki so v muzej prišli sami. Letos je bilo julija takšnih gostov 46, lani pa le 6.

Do konca oktobra
Razširjen odpiralni čas pa bo veljal le v času poletnih in zgodnje jesenskih izletov. Muzej bo ob vikendih in praznikih namreč odprt do konca oktobra. V tem času ga lahko obiščete ne le čez teden, temveč tudi ob sobotah od 9. do 12. ure in od 16. do 19. ure ter ob nedeljah od 16. do 19. ure. (TMG)