december 6, 2017

Muzikal Briljantina v slovenski različici

Muzikali so v zadnjih letih prevzeli in navdušili Slovence. Cvetje v jeseni, Mamma mia, Alpska saga, Vesna, Veronika Deseniška … Poskrbeli so za razprodane dvorane in številne ponovitve. Prihodnje leto se bo seznamu pridružil še en muzikal – Briljantina. V ustvarjalni ekipi ste lahko tudi vi.

Muzikal Brljantina so uprizorili že na številnih odrih po vsem svetu, prvič ga bo mogoče videti tudi v slovenskem jeziku. (Foto:

Film poskrbel za svetovno slavo
Briljantina je svetovno znan muzikal, ki je premiero doživel leta 1971 v Chicagu, leto kasneje so ga prvič uprizorili na znamenitem Broadwayu, zatem je zgodba svoj prostor dobila tudi v filmu, kjer sta nepozaben vtis pustila John Travolta in Olivia Newton John. Zgodba o zlati dobi rokenrola, o ljubezni, odraščanju in dozorevanju, sanjah in upanju bo zdaj dobila še slovensko različico. Projekta sta se lotila Festival Ljubljana in podjetje Prospot, ki sta skupaj ustvarila že muzikal Mamma Mia.

Januarja bo avdicija
Ekipa projekt pripravlja že več kot leto dni. Pesmi prevaja Tomaž Domicelj, besedilo Boštjan Gorenc – Pižama, glasbeni vodja je Patrik Greblo. Kdo bo na odru pel, plesal in igral, pa še ostaja skrivnost. Del ekipe bodo izbrali na januarski avdiciji, če bi želeli biti med ustvarjalci muzikala tudi vi, se prijavite TUKAJ. Premiera Briljantine je napovedana za junij prihodnje leto, o podrobnostih pa je Katja Žolgar spregovorila s producentom Jurijem Frankom. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Jurij Franko o muzikalu Briljantina