julij 28, 2019

Na 13. konjskih dirkah tudi jahačice

Zadnjo julijsko soboto v Imenem tradicionalno potekajo konjske dirke, ki jih organizirajo člani Konjenice Virštanj Obsotelje. Na letošnjih, že trinajstih, se je zbralo več sto gledalcev, ki so prišli gledat dirke v različnih kategorijah.

Letos je v Imenem tekmovalo več kot 30 konj. (Foto: Štajerski val)

Obiskovalci so med drugim lahko spremljali dirko ponijev, hladnokrvnih, rekreativnih in arabskih konj. V posebni kategoriji so se letos s svojimi konji prvič pomerile jahačice. Skupaj je bilo več kot 30 konj in jezdecev.

Tudi letos konjska tombola
Poleg dirk je bil organiziran pester spremljevalni program. Organizatorji so vanj vključili vultažiranje konj, prihod kočije v grajskih oblačilih, srečelov in tombolo, katere glavna nagrada je bila tri leta stara hladnokrvna žrebica. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so lahko zajahali ponije, se igrali na napihljivih igralih in se sladkali s sladoledom. Na koncu dneva pa seveda ne gre brez veselice, z ansamblom Pajdaši. Kaj pa je obiskovalce najbolj pritegnilo?

Tekmovalci in obiskovalci v Imenem niso zgolj iz naših krajev, temveč iz vse Slovenije. Za mnoge je ta dogodek že vsakoletna tradicija.

Nekaj utrinkov s 13. konjskih dirk v Imenem najdete v spodnji fotogaleriji. (JB)

Galerija slik