april 26, 2018

Na Afroditinem teku tudi test hoje na 2 kilometra

Prvo junijsko soboto, 2. junija, bomo spet tekli. Štajerski val in Kozmetika Afrodita v Rogaški Slatini pripravljamo 2. Afroditin tek. Izbirali boste lahko med 5- in 10-kilometrsko progo, najmlajši bodo tekli na kilometrski trasi. Obeta se tudi novost – test hoje na 2 kilometra. Prijave že zbiramo.

2. junija bomo spet tekli, teku pa se pridružuje tudi test hoje na dva kilometra. Vsi se bomo seveda prej še dodobra ogreli. (Foto: Štajerski val)

Še več nas bo kot lani
Lani smo prvič tekli na Afroditinem teku in zbralo se nas je več kot 500 iz vse Slovenije in celo iz tujine. Letos nas bo še več. Če se še niste prijavili, to storite TUKAJ. Znova bomo tekli po urejeni trasi, obkroženi z lepotami Rogaške Slatine. Za dobro pripravljene tekače smo pripravili 10-kilometrsko progo, za ostale 5-kilometrsko. Pozabili nismo niti na otroke, ki bodo pretekli 1 kilometer. A pred tekom se bomo skupaj dobro ogreli, športno dogajanje pa bodo popestrili tudi glasbeni nastopi in prijetno druženje, pa tudi kaj za pod zob se bo našlo.

Preverite svojo kondicijo
Prinaša pa letošnji Afroditin tek tudi novost. Če ne tečete, lahko hodite. Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah pripravlja test hoje na 2 kilometra, na njem boste preverili svojo telesno pripravljenost in dobili tudi dobrodošle nasvete strokovnjakov, kako jo še izboljšati in kako poskrbeti za bolj zdravo življenje. „Test hoje na 2 kilometra je priporočljiv za osebe od 20. pa nekje do 65. leta starosti. Priporočljiv je za tiste s prekomerno telesno težo, ni pa priporočljiv za ljudi, ki imajo kakšno neurejeno kronično stanje, morda srčne težave ali sladkorno bolezen. Ti se pred hojo posvetujete z zdravnikom, sicer pa za ostale pri testu hoje ni ovir,“ pravi Nejc Stepišnik iz šmarskega zdravstvenega doma in vabi k sodelovanju. Test hoje bo na Afroditinem teku brezplačen, morate pa se prijaviti, kar lahko storite TUKAJ, podrobnostim pa prisluhnite v spodnjem posnetku. Se vidimo 2. junija na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini! Kako smo se imeli lani, preverite TUKAJ

Datoteke

O testu hoje na 2 kilometra