avgust 1, 2019

Na šentjurski bazen po ohladitev, zabavo in zdravstvene nasvete

Številni v poletnih dneh uživate na bazenih. Na bazenu v Šentjurju so poskrbeli, da se lahko poleg zabave v vodi in ob njej tudi česa naučite. Pozornost namenjajo predvsem skrbi za zdravje, delavnice bo ves avgust izvajal Center za krepitev zdravja.

Marsikatero avgustovsko dopoldne bodo na bazenu Šentjur popestrile preventivne zdravstvene delavnice, ki bodo združile izobraževanje in zabavo. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

O soncu, gibanju, sproščanju ... 
Glavno poslanstvo Centra za krepitev zdravja Šentjur, ki deluje pod okriljem šentjurskega zdravstvenega doma, je osveščanje. Številne svoje aktivnosti zdravstveni strokovnjaki z različnih področij opravijo na terenu, med ljudmi. Marsikateri avgustovski dan jih boste srečali na šentjurskem bazenu, pripravljajo delavnice, ki bodo, kot zagotavljajo, zanimive za prav vse generacije. Na bazen zagotovo sodi delavnica Varno na sonce in v vodo, kjer bodo predvsem otroke podučili o nevarnostih pretirane izpostavljenosti soncu ter o učinkoviti zaščiti. Dandanes je za prav vse generacije še kako dobrodošla delavnica Tehnike sproščanja. V prav posebnem kotičku – Kotičku zate – bo, kot napoveduje Blaženka Kranjec iz centra za krepitev zdravja, marsikaj zanimivega:

Pridružili se boste lahko tudi vadbi za zdravo hrbtenico, kjer vas bodo naučili vaj, ki jih boste lahko izvajali tudi doma. Za otroke pripravljajo gibalne urice, prav tako delavnico Začuti svoj utrip:

Prvi avgustovski delavnici na šentjurskem bazenu – Varno na sonce in v vodo ter tehnike sproščanja – bosta že jutri, v petek. Sledile bodo še vse do konca meseca, ob dopoldnevih, med 10. in 12.30 uro, obiščete pa jih lahko brez predhodnih prijav. Podroben program najdete TUKAJ, kjer lahko preverite še ostale aktivnosti šentjurskega centra za krepitev zdravja. (AD)

Povezane vsebine:
PO NASVETE ZA ZDRAVJE V CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA