oktober 8, 2015

Na Belem bodo le dobili pločnik

V šmarski občini se obeta nekaj težko pričakovanih pridobitev na cestni infrastrukturi. Na Belem bodo dobili Pločnik, med Dolami in Pristavo kolesarsko stezo, v centru Šmarja pri Jelšah pa semafor.

Cesta mimo naselja Belo je zelo obremenjena, zato domačini že zelo dolgo opozarjajo na nevarnost za pešce.

Za večjo varnost pešcev
V Šmarju pri Jelšah že dolgo napovedujejo postavitev semaforja na nevarnem prehodu za pešce pri cerkvi in Šmarskem hramu. Župan Stanko Šket pravi, da ga bodo postavili prihodnji teden in tako omogočili večjo varnost pešcem. Pešci bodo kmalu varnejši tudi na Belem. Občina je našla denar za gradnjo dolgo pričakovanega pločnika ob državni cesti. Cesta je zelo obremenjena, ob njej so avtobusna postajališča, prav tako križišče ter več odcepov na stranske ceste. „Pločnik bo, če gledamo s smeri Šmarja proti Rogaški, od avtobusne postaje po levi strani ceste, preko mostu in do zadnje kmetije,“ razlaga župan. Ob pločniku napoveduje tudi ureditev javne razsvetljave.

S kolesom po treh občinah
Šmarčani bodo poskrbeli tudi za ljubitelje kolesarjenja. Občina bo namreč zgradila še manjkajoči del kolesarske steze med Belim in Pristavo, na odseku Dol–Pristava. „Tako bomo zdaj povezali kolesarsko stezo, pravim ji ipsilon, med Rogaško Slatino, Šmarjem pri Jelšah in Podčetrtkom. Bo kar dolga urejena pot, saj je ves krog dolg okoli 50 kilometrov,“ pravi župan in dodaja, da se bo po stezi prvič mogoče popeljati spomladi. (AD)