februar 26, 2019

Na celjskem odru prihodnji teden 28. Dnevi komedije

Pred vrati so 28. Dnevi komedije v Celju. Na odru Slovenskega ljudskega gledališča Celje bo na ogled deset predstav, osem bo tekmovalnih, ki se bodo potegovale za naziv žlahtne komedije. Tradicionalni festival smeha na celjskem odru se začne prihodnjo sredo.

Dnevi komedije bodo na celjskem odru od 6. do 17. marca. (Foto: Radio Štajerski val)

Prihaja tudi Toš z rockovsko izvedbo Prešernove poezije
28. Dnevi komedije bodo v knežjem mestu od 6. do 17. marca. V dveh tednih si boste ljubitelji gledališča lahko ogledali najboljše komedije minulega leta, že osemindvajsetič pa se bo na celjskem odru zbrala slovenska gledališka komedijska smetana. Na ogled bo deset predstav, od tega bo osem tekmovalnih, ena gostujoča in ena zaključna predstava. Gostujoča je predstava Satiričnega gledališča Kerempuh iz Zagreba, z naslovom Govori glasneje!. Za komičen zaključek festivala bo poskrbel Tadej Toš z bendom, ki bo skozi rock glasbo predstavil Prešernovo poezijo. In katere predstave se bodo letos potegovale za žlahtne nagrade? Našteva jih selektorica festivala in dramaturginja Tatjana Doma:



Program letošnjega festivala sta predstavili upravnica gledališča Tina Kosi (na sredini) in dramaturginja Tatjana Doma (levo). 

Kdo bo odločal o žlahtnih nagradah?
Kot pravi Doma, so skupni imenovalec tekmovalnega programa 28. Dnevov komedije kakovostna uprizoritev, brilijantne igralske kreacije in izvirnost gledališkega izraza. Vse to bo ocenjevala strokovna žirija, ki bo na koncu izbrala žlahtno komedijo, žlahtnega režiserja ter žlahtna komedijanta in komedijantko. Ta naloga je letos pripadla režiserki in dramaturginji Nini Šorak, dramatičarki in scenaristki Izi Strehar ter režiserju, scenaristu in pisatelju Nejcu Gazvodi. Občinstvo bo sicer tudi tokrat izbralo najboljšo komedijo po svojem izboru. Za gledalce so v Slovenskem ljudskem gledališču Celje pripravili štiri abonmaje, dva mala, srednjega in velikega. Podrobnosti o tem, kaj nudijo, najdete TUKAJ. (NS)