september 3, 2018

Na Celjskem v prostitucijo silili tudi Slovenke

Celjski kriminalisti in njihovi kolegi z Generalne policijske uprave so predstavili podrobnosti preiskave, v kateri so razbili kriminalno združbo s Celjskega, ki je osumljena trgovine z ljudmi in zlorabe prostitucije. V nudenje spolnih uslug proti plačilu naj bi silila 13 žrtev, ki so tako slovenske kot tuje državljanke.

Ženske so morale polovico zaslužka izročiti kriminalni združbi. Če pričakovanega zneska niso dosegle, so morale razliko doplačati. (Fotografija je simbolična.)

Od deklet pričakovali 1.000 evrov mesečnega zaslužka
Kriminalisti so ugotovili, da so člani kriminalne združbe, ki so vsi slovenski državljani, stari od 24 do 66 let, žrtve v nudenje spolnih uslug zvabili tako, da so jih prepričali, da bodo delale kot plesalke. Ženske, med katerimi so tako slovenske kot tuje državljanke, večinoma Ukrajinke, prihajajo iz socialno šibkih okolij. Stare so od 25 do 40 let. Osumljenci so jih nastanili v hiši na območju Žalca in jih tam silili v prostitucijo. Po besedah vodje celjskih kriminalistov Damijana Turka so jim morale izročiti polovico zaslužka, pri čemer so jim določili višino pričakovanega mesečnega dohodka. Ta naj bi znašal 1.000 evrov. V primeru, da ženske »norme« niso dosegle, so morale razliko doplačati. Stranke so za spolne usluge plačevale od 60 do 180 evrov, kriminalisti pa so doslej ugotovili okoli 700 obiskov strank. Koliko je kriminalna združba zaslužila s kaznivimi dejanji, sicer še ugotavljajo. Bodo pa kriminalisti zaradi sumov kaznivih dejanj trgovine z ljudmi in zlorabe prostitucije kazensko ovadili 8 fizičnih in eno pravno osebo. (NS)