oktober 14, 2015

Na čelu celjske bolnišnice za zdaj brez sprememb

Splošna bolnišnica Celje je pred časom objavila razpisa za delovni mesti direktorja in strokovnega direktorja. Svet zavoda je v torek obravnaval prispele vloge. Za zdaj na čelu celjske bolnišnice ne bo sprememb.

Vršilec dolžnosti direktorja do novega razpisa ostaja Marjan Ferjanc, Franca Vindišarja pa je Svet zavoda znova imenoval za strokovnega direktorja.

Za mesto direktorja kar štirje kandidati
Za prosto mesto direktorja bolnišnice so prispele štiri vloge. Potem, ko so vsi kandidati na seji Sveta zavoda predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbirali direktorja. Ker nihče izmed kandidatov ni dobil večine glasov, bodo razpis ponovili. Do takrat je Svet zavoda za vršilca dolžnosti direktorja imenoval dosedanjega direktorja Marjana Ferjanca. Za direktorja bolnišnice so se poleg njega prijavili še vodja tehnične službe bolnišnice Dejan Žohar, celjska mestna svetnica Brigita Čokl in Boštjan Plešec, ki je bil generalni direktor direktorata za zakladništvo na Ministrstvu za finance. Pri imenovanju strokovnega direktorja celjske bolnišnice presenečenj ni bilo pričakovati, saj se je na prosto delovno mesto prijavili le dosedanji strokovni direktor Franc Vindišar, ki so ga člani sveta zavoda potrdili soglasno. (NS)