marec 5, 2019

Na čelu Skupine Tuš odslej Andraž Tuš

Mirka Tuša bo na funkciji direktorja Skupine Tuš nadomestil sin Andraž Tuš. Kot so sporočili iz družbe, Mirko Tuš odhaja v pokoj, kjer se bo popolnoma posvetil dolgotrajnemu okrevanju po težki poškodbi hrbtenice, ki jo je pred kratkim utrpel v hudi nesreči.

Eden izmed štirih Planetov Tuš, ki jih ima Skupina Tuš po Sloveniji. (Foto: Tuš)

Del podjetja že več let
Andraž Tuš, sin Mirka Tuša, je del podjetja na različnih funkcijah že več let. Po študiju na poslovni fakulteti v Združenih državah Amerike je izkušnje v Skupini Tuš med drugim pridobival kot direktor marketinga, vzpostavil je trajnostno strategijo podjetja, njegovo področje je tudi skrb za tehnološki razvoj podjetja. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju, bo kot del vodstvene ekipe uresničeval dolgoročno zastavljeno strategijo poslovanja Skupine Tuš, ki je popolnoma osredotočena na najpomembnejšo dejavnost, to je trgovino.

29-letni Andraž Tuš je na čelu Skupine Tuš zamenjal očeta Mirka. Foto: Skupina Tuš

Letno več kot tri milijone nakupov
Skupina Tuš ima več kot 3100 zaposlenih. Prodajno mrežo sestavlja 100 marketov in supermarketov. Z 42 poslovalnicami je druga največja veriga drogerij v državi, del skupine pa je tudi šest Tuš Cash & Carry poslovalnic, spletna trgovina za poslovne uporabnike Tuš Cash&Carry ter štirje Planeti Tuš. Skupaj v njih kupci na mesec opravijo več kot tri milijone nakupov. (NS)