april 16, 2020

Na cestah na Celjskem te dni alkohol velik problem

Policisti Policijske uprave Celje so zaskrbljeni, saj skoraj ne mine dan, ko ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Včeraj so obravnavali tri, ki so krepko napihali.

Policisti PU Celje skoraj vsak dan obravnavajo alkoholizirane voznike. (Foto: Radio Štajerski val)

Posledice veliko hujše od denarne kazni
Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje so popoldne alkoholizirana voznika ustavili na Kidričevi ulici v Celju in v Veliki Pirešici. 51-letniku v Celju je preizkus z alkotestom pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, 54-letniku v Veliki Pirešici pa 0,71. V večernih urah so voznika pod plivom alkohola ustavili še na Lavi. 49-letniku je alkotest pokazal, da je imel 0,76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, ob tem je vozil še brez vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo. Zoper vse tri kršitelje bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Milena Trbulin iz celjske policijske uprave pa ob tem dodaja:

Zato policisti znova opozarjajo vse udeležencev v prometu, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Trbulinova še dodaja, da so tako policisti, gasilci, reševalci in ostali zdravstveni delavci v teh dneh prekomerno obremenjeni s posledicami situacije, v kateri smo se znašli zaradi širjenja nalezljive bolezni. Zato poziva, naj bodo vozniki, ki se v teh dneh odpravljajo na neodložljive poti solidarni tako, da dosledno spoštujejo prometne predpise in se dodatno ne izpostavljajo tveganjem in nevarnostim v prometu. (NS)