april 1, 2019

Na dan norcev 5. rojstni dan Mojega jutra

Na Štajerskem valu smo danes proslavili 5-letnico Mojega jutra s Katjo in Davorjem. Skupaj s poslušalci. Veseli smo prav vsakega, ki je prišel na kavo in tortico, pa tudi vseh, ki ste nas spremljali prek radijskih valov. Odlično jutro je bilo, preveri, kako smo se imeli. In to ni prvoaprilska šala.

To jutro je bilo pri nas v znamenju petke. Na 5. rojstni dan jutra so dobili priložnost postati voditelji tudi poslušalci. Laščanka Tanja Krajnc je bila ena od srečnic.

Poslušalci postali voditelji
1. aprila 2014 ste se prvič prebudili s Katjo Žvikart, ki je od takrat že spremenila priimek in je zdaj Katja Rek, ter Davorjem Pušnikom. Verjetno vas marsikdaj s kakšno šalo nasmejeta med jutranjim urejanjem v kopalnici, z zanimivimi gosti vam polepšata zajtrk, na poti v službo ali v šolo vas obveščata o prometnih informacijah ter z odlično glasbo poskrbita, da je začetek dneva kar se da lep. Mojega jutra ne bi bilo brez vas, poslušalcev, zato sta Katja in Davor ter z njima ves radijski kolektiv, praznovala prav z vami. Povabila sta vas na jutranjo kavo in tortico.

Naš studio je bil skoraj premajhen za vse, ki so ga želeli videti. 

Tri najpogumnejše poslušalce, Urbana Uduča, Tanjo Krajnc in Urbana Cvirna pa sta povabila kar pred naš radijski mikrofon in tako so lahko na lastni koži občutili, kako je biti jutranji radijski voditelj. Podajanje vremenskih informacij jim je šlo odlično z jezika:



Urban Cvirn iz Podčetrtka je bil eden od treh poslušalcev, ki so se to jutro preizkusili v vlogi voditelja. 

Kdo je zapel Vse najboljše? 
Smo pa poskrbeli tudi za kakšno presenečenje za Katjo in Davorja. Brez pesmi Vse najboljše ob rojstnem dnevu pač ne gre. Slatinčanka Kaja Humski, pevka SOS kvinteta, se je oglasila in ju tako presenetila, da sta (skoraj) ostala brez besed:



Kaja Humski (druga z leve) je Katjo in Davorja razveselila s pesmijo Vse najboljše, napovedal jo je Urban Uduč iz Dobja (skrajno desno), ki je za eno uro postal voditelj. 

Naša jutranja voditelja sta si malce privoščili tudi programska direktorica Greta Kokot Rajkovič in urednica informativnega programa Anja Deučman. Zelo priljubljena je rubrika Davorjevih unikatnih 5, kjer Davor postavlja unikatna, včasih tudi nekoliko neprijetna vprašanja glasbenikom, igralcem, športnikom, politikom. Tokrat pa sta odgovarjala kar Davor in Katja:



Obljubili smo kavico in tortico in to ni bila prvoaprilska šala.  

Res pestro in praznično je bilo prvoaprilsko jutro na Štajerskem valu. Praznovanje je bilo čisto zares, seveda pa naša jutranjika ne bi bila to, kar sta, če si ne bi malce privoščila poslušalcev. Vse jutro sta napovedovala obisk Jana Plestenjaka in Nine Pušlar. No, pravzaprav se nista zlagala. Prišla sta. V pesmi. Hvala, ker se prebujate s Štajerskim valom. Upihnili smo pet svečk Mojega jutra s Katjo in Davorjem in prepričani smo, da jih bomo še veliko.

Ob rojstnem dnevu ne gre brez torte. Čudoviti in izjemno okusni so nam spekli v šentjurski Slaščičarni Jana.