avgust 9, 2018

Na Dobrni v pričakovanju prvega krožišča

Na Dobrni naj bi država še letos začela graditi prvo krožišče v občini. Bo na regionalni cesti ob vstopu v središče kraja, na območju Novega gradu. Vrednost naložbe, ki bo pripomogla k večji varnosti in pretočnosti prometa, je ocenjena na okoli 600 tisočakov.

Fotografija je simbolna. V krožiščih po vsej državi videvamo najrazličnejše zasaditve na otokih krožišč. Na otoku novega krožišča na Dobrni bo fontana, simbol zdraviliškega kraja.

V središču krožišča bo fontana
Medtem ko v zadnjih letih krožišča na različnih koncih Slovenije vznikajo kot gobe po dežju in jih imajo tudi že manjši kraji po dva, tri ali več, so Dobrnčani v pričakovanju prvega. Državna direkcija za infrastrukturo naj bi ga začela graditi še letos. Recenzijo projektne dokumentacije, ki jo je naročila občina, je že potrdila. Spomladi so opravili tudi odmero zemljišč. Po projektni oceni bo krožišče stalo nekaj več kot 600 tisoč evrov, ki jih zagotavlja država. Kot je še povedal župan Martin Brecl, bo krožišče pripomoglo k umiritvi prometa in boljši prometni varnosti. "Gre za območje Novega gradu, kjer je med pešci veliko otrok in najstnikov, saj je v bližini osnovna šola, krožišče pa bo imelo tudi razmejitveno vlogo kraja, in sicer na severni urbani del in na južni, kjer prevladujejo kmetijske površine. V občinskem prostorskem načrtu je tu predvidena zelena veduta, ob njej pa načrtuje občina gradnjo športne dvorane in stadiona," je pojasnil župan Brecl. Ni pa še mogel napovedati, kdaj se bo gradnja začela. Več bo znanega prihodnji teden. V ponedeljek ima na to temo sestanek s predstavniki Direkcije za infrastrukturo. (BF)