Na Drugi jutranji kavi z Mitjo Mastnakom v ospredju glasba

10.06.2019

Na Drugo jutranjo kavo je prišel Mitja Mastnak, ki je na glasbeni poti pomagal številnim ansamblom, tudi Unikatu in Modrijanom. (Foto: Štajerski val)

Katja in Davor sta tokrat v studio povabila kitarista Mitjo Mastnaka. Prekaljenega mačka slovenske narodno zabavne glasbe, ki je diplomiral na temo glasbene družine Avsenik in ki je svoj zvok pomagal iskati številnim znanim ansamblom.

Mitji Mastnaku je bila glasba takorekoč usojena. Njegov oče, trobentač, je vztrajal, da sta z bratom glasbeni talent razvijala v glasbeni šoli, čeprav je bilo v njunem otroštvu v Loki pri Žusmu to kar nenavadno. Avtobus proti Šentjurju je bil namreč prilagojen delavcem in njihovim urnikom, zato so morali sami poskrbeti za prevoz na ure glasbe.

Vendar se je na koncu izplačalo, oba sta ostala tesno povezana z glasbo. Mitja Mastnak je spoznal oba brata Avsenik, z njuno pomočjo diplomiral ter nato svoje znanje začel deliti z drugimi nadobudnimi glasbeniki. Na glasbeni poti je pomagal tudi Davorju in njegovim Unikatom ter skrivnosti narodno zabavne glasbe učil tudi brata Švab, ko sta iz modrijančkov še rasla v Modrijana.

Mastnak je že leta znan tudi po svojih natančnih podajah v nogometu. Kaj imata skupnega ta šport in glasba? Kako kot harmonikarja ocenjuje Davorja? To in še več slišite v spodnjem posnetku. (TMG)
Štajerski val v sliki