maj 20, 2020

Na Frankolovem nasilen rop, Šmarčan ponarejal denar

V nočnem ropu na območju Frankolovega so storilci ukradli več gotovine, zlatnine, osebno vozilo in nekaj drugih stvari. Nepridiprave še iščejo, so pa policisti pred dnevi izsledili Šmarčana, ki je doma ponarejal denar.  

Nepridipravi na Celjskem spet kradli. (Foto: Pixabay)

Na Frankolovem lastnika zbudili in zvezali
Policisti Policijske uprave Celje so bili v torek zjutraj obveščeni, da so neznani storilci, okoli pol dveh zjutraj, na silo vstopili v stanovanjsko hišo na območju Frankolovega medtem, ko sta lastnika spala. "Lastnika so zbudili in ju zvezali ter si na ta način omogočili čas, da so preiskali prostore. Ukradli so več gotovine in zlatnine ter nekaj drugih stvari. Ob odhodu so ukradli še osebno vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja dejanja,“ so sporočili iz Policijske uprave Celje. Vse, ki bi ukradeno vozilo opazili, prosijo, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali pokličejo na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00. Gre za osebno vozilo znamke Hyundai Santa Fe, 2.2. CRDI, kovinsko rjave barve, registrskih številk CE VH-992.

V Šmarju pri Jelšah domača tiskarna denarja
Minuli vikend so velenjski policijsti prijeli 41- letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi večjo količino evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum, da so ponarejeni. Moškega so pridržali in v začetku tedna na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Zasegli so več ponarejenih bankovcev pripravljenih za razpečevanje in nekaj denarja, ki je bil še v fazi ponarejanja. Poleg ponarejenih bankovcev so osumljenemu 41-letniku zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev. V preiskavi so policisti ugotovili, da je Šmarčan denar najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, pa tudi drugod po Sloveniji, največ na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana. 41-letnika bodo kazensko ovadili zaradi ponarejanja denarja. (SP)