maj 21, 2019

Na kolo za zdravo telo in čisto okolje

Ta konec tedna bo znova v znamenju tradicionalne družinsko rekreativne kolesarske prireditve Na kolo. V nedeljo se boste ljubitelji kolesarjenja s kolesi podali po šestih trasah, večino so jih organizatorji letos speljali nekoliko drugače.

Dogajanje na 14. kolesarski prireditvi Na kolo so predstavili vodja organizacijskega odbora Snežana Delakorda (na sredini), center managerka Citycentra Celje Darja Lesjak (desno) in policijski inšpektor Edi Baumkirher (levo). (Foto: Radio Štajerski val)

Šest tras, 200 kilometrov, skupen cilj
Zadnja nedelja v maju bo letos že 14. zapored obarvana kolesarsko. Kolesarska prireditev Na kolo ima tokrat poleg spodbujanja skupnega aktivnega prostega časa za cilj še skrb za zdravo okolje. Organizatorji želijo namreč udeležence in vse ostale ozaveščati o trajnostni mobilnosti in izbiri okolju bolj prijaznih prevoznih sredstev. Kolesarska prireditev bo letos znova s šestimi trasami povezala šest sosednjih občin: Celje, Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec. Vodja organizacijskega odbora Snežana Delakorda pravi, da so trase nekoliko drugače speljane:

Trase so skupaj dolge več kot 200 kilometrov, cilj vseh bo, kot vsa leta doslej pri nakupovalnem središču Citycenter Celje, kjer se obeta marsikaj zanimivega. Center managerka Darja Lesjak:

Varnost na prvem mestu
Za varnost kolesarjev na prireditvi in vseh ostalih udeležencev v prometu bodo znova, poleg rediteljev, skrbeli tudi policisti Policijske uprave Celje. Prometni inšpektor Edi Baumkirher:

Kolesarska prireditev Na kolo bo v nedeljo, 26. maja, v primeru slabega vremena bodo termin prestavili na nedeljo, 2. junija. Morebitno spremembo bodo sporočili konec tega tedna. Še več podrobnosti o dogodku in trasah najdete TUKAJ. (NS)