november 17, 2015

Na konferenci v Celju o perspektivi mladih

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec iz Rogaške Slatine je partner pri projektu (Y)Our Future Slovenia. Njegov osnovni cilj je boj proti brezposelnosti mladih. Prva konferenca je bila v Celju.

Brezposelnost med mladimi v Sloveniji je pereč problem. Tudi številni mladi z visoko izobrazbo težko najdejo delo.

Podružnica evropske iniciative
(Y)Our Future Slovenia – Tvoja in naša prihodnost – je podružnica evropske iniciative, katere koordinatorica in pobudnica v Sloveniji je Slatinčanka Adriana Aralica. Namen iniciative je boj proti brezposlenosti mladih, prizadevanje za opolnomočenje mladih, večanje njihove zaposljivosti, odpiranje novih delovnih mest in ustvarjanje priložnosti za delo in zaposlitev. Ekipa je letos pripravila prvi projekt, konferenco o zaposlovanju mladih.

Delavnice, okrogle mize, svetovanja
Konferenco so gostili v Celju, na njej so sodelovali gospodarstveniki in predstavniki javnega sektorja, strokovnjaki za upravljanje s človeškimi viri, predstavniki podpornega okolja podjetništva in predstavniki lokalnih oblasti. O problematiki zaposlovanja mladih in novih priložnostih so spregovorili na okroglih mizah, pripravili so različne delavnice, mladi pa so se lahko udeležili individualnega svetovanja. Na konferenci je o tej tematiki spregovorila tudi vodja Sektorja za spodbujanje podjetništva, inovativnost in tehnološki razvoj Javne agencije Spirit Tatjana Dokl. Direktorica slatinskega Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec Branka Aralica je sodelujočim predstavila priložnosti, ki jih mladim podjetjem omogočajo podjetniški inkubatorji, spregovorila je tudi o možnostih financiranja inovativnih podjetniških idej. Podobno konferenco je po napovedih kmalu pričakovati tudi v Rogaški Slatini. (AD)