februar 14, 2020

Na konferenci World of Synergy letos o sodobnem voditeljstvu

Po lanski izjemno uspešni mednarodni konferenci World of Synergy 2019, bo letos, med 25. in 27. marcem, v Podčetrtku, v idiličnem okolju Term Olimia, že druga mednarodna izkustvena konferenca o sodelovalnem in odgovornem voditeljstvu v Sloveniji World of Synergy 2020: Response-Abilty.

Letos marca bo v Termah Olimia že druga mednarodna izkustvena konferenca o sodelovalnem in odgovornem voditeljstvu World of Synergy 2020: Response-Abilty.

Konferenca World of Synergy 2020 (WoS) je namenjena vsem, ki si želijo sprememb v organizacijah in podjetjih, ter vsem kreatorjem sprememb, ki želijo stvari postaviti na svoje mesto oziroma premakniti stvari v pravo smer. Torej za vse, ki se zavedajo, da naša družba potrebuje nove načine vodenja. »Skupaj bomo raziskovali nove metode, načine ter principe vodenja, sebe in drugih, ki jih bo moč takoj prenesti tudi v delovna okolja ali implementirati v različne aspekte življenja,« razlaga Andreja Cepuš, iniciatorka in programska vodja konference.

Izjemno uspešna in lepo sprejeta izkustvena konferenca World of Synergy (WoS) je lani postregla s spoznavanjem vključujočega voditeljstva, za kar so organizatorji prejeli bronasto nagrado za družbeno inovacijo leta po izboru GZS Osrednjeslovenske regije. Letos pa WoS nadaljuje z odkrivanjem odgovornega vodenja. 

Glavna tema letošnje World of Synergy konference je naše odgovorno odzivanje na spremembe v svetu ali na kratko »response-ability«.

Naš svet se vseskozi spreminja, postaja zapleten in nepredvidljiv, zato je potrebno v skladu s spremembami preoblikovati tudi naš način vodenja. Na konferenci bodo udeleženci, tudi skozi izkustvene delavnice, spoznali načine soočanja s kaosom, kako zgraditi svojo sposobnost za trajnostni uspeh ter kako se premakniti v novo, zavestno voditeljstvo prihodnosti.

Konferenca bo temeljila na konceptu 'Leadership Learning Lab', kar pomeni, da bodo udeleženci na več nivojih spoznavali pristope sodobnega odgovornega voditeljstva. Večdnevno konferenco bodo vodili skrbno izbrani domači in tuji strokovnjaki in trenerji, letošnji govorci pa med drugim prihajajo iz Amerike, Indije, Kolumbije, Anglije in Slovenije.

Na konferenci bodo spregovorili Nataša Briški (novinarka, so-ustanoviteljica in urednica Metine liste), Violeta Bulc (nekdanja evropska komisarka), Jeremy Lent (avtor in ustanovitelj neprofitne organizacije Liology Institute), Vijay in Nilima Bhat (ustanovitelja Cancer Awakens in avtorja knjige My Cancer is me), Patrick D.Cowden (iniciator Beyond Leadership), Juan Garcia Herreros (umetnik, skladatelj, producent, Grammy nominiranec), Milan Hosta (ustanovitelj TEDU Inštitut za kulturo telesa in duha), Dr. Nina Meyerhof (ustanoviteljica Children of the Earth in soustanoviteljica One Humanity Institute), Dejan Turk (predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile), Sonja Špoljarić (direktorica kadrovskih in splošnih zadev v BSH Hišni aparati), Nuša Romih (prva certificirana učiteljica metode Feldenkrais v Sloveniji) idr. Še več o govorcih in dogajanju najdete na tej povezavi, kjer so možne tudi prijave.

Izjave udeležencev lanske konference World of Synergy najdete tukaj.

Galerija slik