maj 16, 2016

Na konjeniškem spektaklu v Celju slavili Ukrajinci

V Centru konjeniškega športa v Celju so gostili štiridnevno prestižno tekmovanje v preskakovanju ovir za Pokal narodov. Na ekipnem tekmovanju se je pomerilo 12 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa iz Ukrajine, Slovenci so osvojili 10. mesto.

Slovenska reprezentanca je v ekipnem tekmovanju za Pokal narodov osvojila 10. mesto. (Foto: Center konjeniškega športa Celje)

Tekmovalci iz 16 držav
Prestižnega mednarodnega konjeniškega dogodka v Celju se je letos udeležilo več kot 120 tekmovalcev z 280 konji iz 16 držav. Na ekipnem tekmovanju v preskakovanju ovir za Pokal narodov so slavili Ukrajinci, drugourvščena je bila ekipa Španije, tretje mesto je pripadlo Avstrijcem. Slovenske barve je zastopala ekipa v sestavi Hana Bajrovič, Tajda Bosio, Pato Muente in Robert Bombek, ki je osvojila 10. mesto. Skupaj je sodelovalo 12 nacionalnih ekip. Tokratni štiridnevni dogodek za Pokal narodov v Celju je štel kot kvalifikacijsko tekmovanje v sklopu serije Furusiyya, ki je vodilna serija mednarodnih ekipnih tekmovanj na svetu. Zvrstilo se je več kot 20 tekmovanj, organizatorji pa so pripravili tudi bogat spremljevalni program. Med drugim se je udeležencem in obiskovalcem predstavil svetovno uveljavljeni performer in šepetalec konj – Santi Serra Camps iz Španije. (NS)

KONJENIŠKI PRAZNIK V CELJU

Galerija slik