maj 17, 2018

Na Konjiškem izšel turistični časopis

Izšla je prva številka časopisa turistične destinacije Rogla-Pohorje. Obiskovalcem bo na voljo od maja do novembra, v njem pa so strnjene najrazličnejše informacije o turistični ponudbi v občinah Vitanje, Zreče, Slovenske Konjice in Oplotnica.

Lani ustanovljena turistična destinacija Rogla-Pohorje je z izdajo časopisa naredila nov korak v skupnih prizadevanjih za promocijo ponudbe.

Kako in kaj raziskati, občutiti in užiti
Ko se potepamo doma ali po svetu, so informacije o turistični ponudbi še kako dobrodošle. Tega se zavedajo tudi v destinaciji Rogla-Pohorje, ki povezuje konjiško, zreško, vitanjsko in oplotniško občino. Kot je povedala Tjaša Kangler, vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice in urednica časopisa, so pri njegovem oblikovanju pomagali vsi, ki kakorkoli sooblikujejo turistično zgodbo na tem območju. "Z veseljem sporočam, da je pred nami prva številka. Izšla je v digitalni in tiskani obliki. Časopis bo obiskovalcem delal družbo od maja do novembra in jih usmerjal, kako najbolje raziskati, občutiti in užiti ponudbo v naših krajih, v prekrasnem delčku severovzhodne Slovenije. Že med procesom nastajanja časopisa se je v nas prebujal ponos na bogato raznolikost naravne, kulturne oziroma etnološke, kulinarične in prireditvene ponudbe naših krajev ter ljudi, ki tukaj živimo. Upamo, da bodo tudi bralci ob prebiranju časopisa začutili, kako ponosno utripa pohorsko srce," poudarja Kanglerjeva. Časopis je na voljo na vseh informacijskih točkah v destinaciji Rogla-Pohorje, pa tudi pri turističnih ponudnikih.(BF)