december 9, 2019

Na konju bolečino in strah na obrazu zamenja nasmeh

V Konjeniškem klubu Strmol v Rogatcu že štiri leta izvajajo terapevtsko jahanje. Na njem takšne in drugačne težave premaguje 25 ljudi. Na uri terapevtskega jahanja smo se pridružili Patriciji, Jasmini, Simonu in dvema Alenoma.

Konji že sami po sebi terapevtsko delujejo na ljudi. Najbolj mirni pomagajo ljudem, ki vsak dan premagujejo različne ovire. Za terapevtsko jahanje v Rogatcu se najpogosteje odločajo ljudje s cerebralno paralizo, Downovim sindromom in avtizmom.

Pripravljajo dobrodelni koncert
Ker so takšne terapije učinkovite, a za marsikoga velik finančni zalogaj, se bodo v rogaškem konjeniškem klubu predstavili z dobrodelnim koncertom. Ta bo 20. decembra v Grajski pristavi v Rogatcu. Na njem bosta med drugim nastopila Jernej Dirnbek in skupina Jeanette. Na njem bodo pokazali tudi video, ki so ga posneli s svojimi varovanci. Tudi v Rogatcu namreč marsikdo ne ve, da organizirajo terapevtsko jahanje, pravijo v klubu. Z zbranim denarjem pa bodo pomagali pri plačilu terapevtskega jahanja in njegovo ceno skušali izenačiti s ceno klasičnega jahanja.

Video vidite spodaj, ob njem pa je tudi nekaj utrinkov in misli, ki smo jih mi posneli na svojem obisku v Konjeniškem klubu Strmol. (TMG)

 

Galerija slik