Na kopališču v času pandemije: opozorila kopalcem so stalnica

22.7.2020

Na Letnem kopališču Celje je število obiskovalcev in kopalcev zaradi ukrepov za preprečitev širjenja covida-19 omejeno. (Foto: Radio Štajerski val)

V poletnih dneh, kljub nekoliko muhastemu julijskemu vremenu, vabijo številna kopališča in bazeni v naših krajih. A kopanje je letos nekoliko drugačno kot minula leta, saj obnašanje na kopališčih narekujejo ukrepi za preprečitev širjenja covida-19. Preverili smo, kakšen je utrip na Letnem kopališču v Celju.

Nekateri pravila spoštujejo bolj, drugi manj
Nacionalni inštitut za javno zdravje je med drugim za kopališča in bazenske komplekse izdal posebna navodila oziroma ukrepe za preprečitev širjenja novega koronavirusa, ki jih morajo upoštevati tudi na Letnem kopališču Celje. Upravnik Aleš Jašarović razlaga:

In kakšen je sicer poletni utrip na celjskem bazenu?Na celjskem bazenu vodo že nekaj let ogrevajo. Foto: Radio Štajerski val

Sicer pa Jašarović pravi, da je tudi v bolj oblačnih poletnih dneh voda na celjskem kopališču topla, saj jo že nekaj let ogrevajo. Voda v velikem olimpijskem bazenu ima okoli 27 stopinj, medtem ko je voda v manjšem bazenu še nekoliko toplejša, od 28 do 30 stopinj. (NS)
Štajerski val v sliki