avgust 8, 2017

Na letališču Levec raste nov hangar

Pred približno letom dni se je nad Celjem razbesnelo močno neurje, v katerem je zaradi udara strele do tal pogorel hangar na Športnem letališču v Levcu. Škode je bilo za več kot dva milijona evrov. Leto dni po katastrofi Aeroklub Celje že gradi nov hangar. Pomagali boste lahko tudi vi.

V Aeroklubu Celje upajo, da bodo novi hangar lahko dokončali prihodnje leto. (Foto: Radio Štajerski val)

Do novega hangarja tudi s koncertom
Za Aeroklub Celje, ki bo prihodnje leto praznoval častitljivih 90 let in ima okoli 160 članov, je bil požar velik udarec. Poleg infrastrukture, v kateri so bile učilnice in pisarne, je ogenj uničil tudi nekaj klubskih in zasebnih letal. V zadnjem letu so tako člani kluba veliko napora vlagali v sanacijo. Na letališču že gradijo nov hangar. „Računamo, da bomo letos naredili toliko, da bomo imeli pisarno in učilnice za zimske tečaje. Dokončanje ostrešja, zidovi in vrata pa bodo morali počakati na prihodnje leto,“ pravi Bojan Andrejaš, predsednik Aerokluba Celje. Nov hangar naj bi stal okoli 100.000 evrov. Denar za njegovo dokončanje bodo v klubu konec tega meseca zbirali na organiziranem koncertu. Obiskovalci jim boste lahko pomagali z nakupom vstopnice.

Še kdaj veliki letalski mitingi?
Letališče v Levcu je nekoč gostilo zanimive velike letalske mitinge, kjer so se z različnimi motornimi in jadralnimi letali predstavljali številni profesionalci in amaterji tega športa. Dih jemajoče akrobacije in vojaška letala, ki so prebijala zvočni zid, so privabili številne radovedneže. Na vprašanje, ali bomo v prihodnosti še kdaj priča takšnim letalskim dogodkom, Andrejaš odgovarja: „Želje so. Delamo tudi na tem, da bi kaj podobnega organizirali prihodnje leto, ko praznujemo 90-letnico. Zaenkrat lahko obljubim, da bo vsaj letalski dan, kako velika bo udeležba, pa še ne morem napovedati.“ (NS)

Galerija slik