Na levškem letališču za okoli dva milijona evrov škode

16.08.2016

Člani Aerokluba Celje upajo, da jim bo do prihodnjega leta, ko praznujejo 80-letnico, uspelo sanirati škodo in klub znova postaviti na noge.

V sinočnjem neurju, ki je zajelo tudi Celje in okolico, je požar povsem uničil hangar na Športnem letališču v Levcu pri Celju. Zgorelo je več letal, po prvih ocenah naj bi bilo škode za okoli dva milijona evrov. 

Strela udarila v drevo ob hangarju
Uradno še ni znano, kako je pravzaprav prišlo do požara, saj so na delu še vedno kriminalisti. Po besedah očividcev pa naj bi strela udarila v bližnje drevo. Od tam se je požar razširila na enega izmed hangarjev in ga povsem uničil. Ognjeni zublji so zajeli tudi drugi hangar, a so ga gasilci s hitrim posredovanjem uspeli rešiti. Kot je povedal vodja intervencije Janko Lupše iz Gasilskega društva Levec je bilo na delu okoli 200 gasilcev: „Do lokalizacije požara je bilo precej hudo, imeli smo opravka z enim večjih požarov v naši okolici.“ Gasilci so bili na delu vso noč, saj je pogorišče varovala požarna straža. Trenutno kriminalisti opravljajo ogled požara.

V Aeroklubu hvaležni gasilcem
Današnje jutro je za Aeroklub Celje, ki upravlja z levškim letališčem precej žalostno. Klub, ki bo prihodnje leto praznoval 80-letnico delovanja, je izgubil ogromno. Zgorela so štiri jadralna letala v prikolicah, 13 prikolic, eno motorno letalo, eno starodobno letalo, cel kup opreme, zgorela je pisarna, učilnica, delavnice, dva avtomobila in hangar v celoti. „Škodo še ocenjujemo, po prvih ocenah pa je škode za okoli dva milijona evrov,“ je za naš radio povedal predsednik Aerokluba Celje Bojan Andrejaš. Hangar in letala v njem so bila zavarovana. Tako klubska, kot tista v zasebni lasti, zato Andrejaš upa, da bodo škodo dobili povrnjeno. Ob tem je dodal, da so v klubu izjemno hvaležni vsem gasilcem, ki so požar požrtvovalno gasili. Zdaj jih čaka veliko dela, da bodo klub znova postavili na noge. V spodnjem posnetku prisluhnite pogovoru Nine Slak s predsednikom Aerokluba Celje Bojanom Andrejašem. (NS)

PREDSEDNIK AEROKLUBA CELJE BOJAN ANDREJAŠ
Štajerski val v sliki