avgust 16, 2016

Na levškem letališču za okoli dva milijona evrov škode

V sinočnjem neurju, ki je zajelo tudi Celje in okolico, je požar povsem uničil hangar na Športnem letališču v Levcu pri Celju. Zgorelo je več letal, po prvih ocenah naj bi bilo škode za okoli dva milijona evrov. 

Člani Aerokluba Celje upajo, da jim bo do prihodnjega leta, ko praznujejo 80-letnico, uspelo sanirati škodo in klub znova postaviti na noge.

Strela udarila v drevo ob hangarju
Uradno še ni znano, kako je pravzaprav prišlo do požara, saj so na delu še vedno kriminalisti. Po besedah očividcev pa naj bi strela udarila v bližnje drevo. Od tam se je požar razširila na enega izmed hangarjev in ga povsem uničil. Ognjeni zublji so zajeli tudi drugi hangar, a so ga gasilci s hitrim posredovanjem uspeli rešiti. Kot je povedal vodja intervencije Janko Lupše iz Gasilskega društva Levec je bilo na delu okoli 200 gasilcev: „Do lokalizacije požara je bilo precej hudo, imeli smo opravka z enim večjih požarov v naši okolici.“ Gasilci so bili na delu vso noč, saj je pogorišče varovala požarna straža. Trenutno kriminalisti opravljajo ogled požara.

V Aeroklubu hvaležni gasilcem
Današnje jutro je za Aeroklub Celje, ki upravlja z levškim letališčem precej žalostno. Klub, ki bo prihodnje leto praznoval 80-letnico delovanja, je izgubil ogromno. Zgorela so štiri jadralna letala v prikolicah, 13 prikolic, eno motorno letalo, eno starodobno letalo, cel kup opreme, zgorela je pisarna, učilnica, delavnice, dva avtomobila in hangar v celoti. „Škodo še ocenjujemo, po prvih ocenah pa je škode za okoli dva milijona evrov,“ je za naš radio povedal predsednik Aerokluba Celje Bojan Andrejaš. Hangar in letala v njem so bila zavarovana. Tako klubska, kot tista v zasebni lasti, zato Andrejaš upa, da bodo škodo dobili povrnjeno. Ob tem je dodal, da so v klubu izjemno hvaležni vsem gasilcem, ki so požar požrtvovalno gasili. Zdaj jih čaka veliko dela, da bodo klub znova postavili na noge. V spodnjem posnetku prisluhnite pogovoru Nine Slak s predsednikom Aerokluba Celje Bojanom Andrejašem. (NS)

Galerija slik

Datoteke

PREDSEDNIK AEROKLUBA CELJE BOJAN ANDREJAŠ