marec 16, 2019

Nova hiša Bučarjevih že stoji, a še potrebujejo pomoč

Julija lani se na Lopati pri Celju med obnovo temeljev porušil del stanovanjske hiše. Družina Bučar-Golob je čez noč ostala brez doma. Do danes so uspeli zgraditi novo hišo, a do vselitve je še daleč.

V nekaj mesecih je na mestu, kjer je stala porušena hiša, že zrasel nov objekt. (Foto: KS Ostrožno)

Še lahko pomagate
Družini Bučar-Golob so v tragediji na pomoč takoj priskočili krajani Krajevne skupnosti Ostrožno in Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Nova hiša, za katero so doslej porabili okoli 100.000 evrov, je zgrajena do tretje faze. Da bo vseljiva, potrebujejo še približno 40.000 evrov. Še vedno računajo na pomoč posameznikov in podjetij, denar za dokončanje objekta bodo zbirali tudi na dobrodelnem koncertu, ki bo čez dva meseca v dvorani Golovec. Lahko jim pomagate tudi tako, da pošljete SMS z vsebino BUCAR5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov.

Del hiše se je porušil med adaptacijo temeljev, za kar naj bi bil kriv izvajalec del.

Na odškodnino ne računajo
Za dogodek, ki je lansko poletje pretresel petčlansko drušino, je kriv izvajalec, ki je opravljal adaptacijo temeljev hiše. Ker ni imel zavarovane odgovornosti, ne morejo računati na zavarovalnino, zato so zoper njega podali kazensko ovadbo. Vložili so tudi civilno tožbo, a tudi na odškodnino ne upajo. (NS)