september 19, 2016

Na MOS-u v Celju več kot 125 tisoč obiskovalcev

49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti v Celju je v nedeljo zaprl svoja vrata. Letos ga je obiskalo več obiskovalcev kot lani, organizatorji pričakujejo, da bo končna številka presegla 125 tisoč. Največji gospodarski sejemski dogodek so tudi  tokrat popestrile števili spremljajoči strokovni dogodki.  

Številni obiskovalci so nedeljo izkoristili za obisk MOS-a.

Dobri obeti za naprej
V družbi Celjski sejem so zadnji dan sejma postregli s številkami o obisku prvih petih dni. Kot je povedal izvršni direktor Robert Otorepec, so zelo zadovoljni: »Glede na obisk do zadnjega dne, kaže, da bomo letos presegli številko 125 tisoč obiskovalcev. Lani smo jih našteli 122 tisoč. Nedelja pa je po obisku še zelo pomemben sejemski dan, zato kaže dobro.« Spodbudni so tudi podatki o zadovoljstvu obiskovalcev in razstavljavcev glede ponudbe in obsejemskega dogajanja. Večina ju je ocenila kot uspešna in napovedala, da bodo prihodnje leto znova prišli.

Zadovoljni tudi obrtniki in podjetniki
Tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije 49. MOS ocenjujejo kot zelo uspešen. Predsednik zbornice Branko Meh je poudaril, da je Celjski sejem zelo pomemben za obrtnike in podjetnike, ki lahko celovito predstavijo svojo ponudbo in storitve. »Obsejemski dogodki so bili res izvrstni. Slovenski podjetniki so se povezali s tujimi, pripravili smo različna srečanja, podpisane so bile pogodbe in sklenjeni dogovori, najbolj pomembno pa je, da so se spletle tudi številne prijateljske vezi,« je dodal Meh.

Prihodnje leto »MOS-ov abraham«
Družba Celjski sejem letos praznuje 40-letnico delovanja. Prihodnje leto bo še bolj slovesno, saj bo 50. rojstni dan praznoval tudi MOS. Kaj pripravljajo v Celjskem sejmu še niso razkrili. Kot je povedal izvršni direktor Otorepec , pa je letošnji MOS dobra popotnica in motivacija za naprej, zato se bodo potrudili, da bo jubilejni sejem ponudil še več. Nekaj utrinkov s sejma si oglejte v spodnji galeriji. (NS)