november 15, 2018

V VOC Celje pripravljeni na zimo

Danes se na cestah tudi uradno začenja zimska sezona, ko morajo biti vozila opremljena z ustrezno zimsko opremo. Na novo zimo so že pripravljeni tudi v celjskem podjetju VOC, ki bo skrbelo za vzdrževanje državnih in občinskih cest v celjski in koroški regiji, skupaj za več kot 2.000 kilometrov.

Vozni park so letos v VOC-u dopolnili s štirimi novimi avtomatskimi posipalci, pregledniškim vozilom in petimi snežnimi plugi. (Foto: VOC Celje)

Tudi skladišča so polna
V zimsko vzdrževalno službo VOC-a je letos vključenih 11 cestno-vzdrževalnih baz na Celjskem in Koroškem. Za pluženje in prevoznost cest bo skrbelo 312 zaposlenih, ki bodo razporejeni v 143 plužnih enot. Kot zagotavljajo, so tudi tehnična oprema in vozila pripravljena na prvi sneg. Vozni park so letos v VOC-u dopolnili s štirimi novimi avtomatskimi posipalci, pregledniškim vozilom in petimi snežnimi plugi. Tudi njihova skladišča so že polna, pravi vodja vzdrževanja Damjan Maček:

Kdaj bomo v nižinah dočakali prvi sneg, vremenoslovci še ne morejo z gotovostjo napovedati, kljub temu pa Maček voznikom svetuje:

Poziva tudi k strpnosti voznikov do ekip zimske službe, ki bodo takrat na terenu:

Prejšnja zima je bila sicer za celjski VOC rekordna. Zaradi obilice snega v februarju so se občutno povečali stroški za zimsko vzdrževanje cest. Od začetka zime pa do začetka letošnjega marca so porabili približno 14.500 tisoč ton soli in 9 tisoč kubičnih metrov peska, kar je bistveno več kot v preteklih letih. (NS)