september 23, 2016

Na pločnik čakali več kot desetletje

Na Belem so vendarle dobili, za kar so prosili več kot deset let. Pločnik z javno razsvetljavo, urejena avtobusna postajališča, dva prehoda za pešce ter cesto, kjer ni več lukenj. Večino dela na cesti, ki je državna, je opravila šmarska občina. Včeraj so pridobitev še uradno odprli.

Hoja ob cesti je na Belem zdaj varnejša. Na prireditvi se je zbralo veliko krajanov.

Na prvem mestu varnost
Krajani so najbolj veseli, ker so zdaj varnejši. Na zelo prometni regionalni cesti, ki vodi iz Šmarja pri Jelšah proti Rogaški Slatini in Podčetrtku, doslej ni bilo pločnika, prav tako ne prehodov za pešce in javne razsvetljave. Tudi cestišče je bilo že nujno potrebno prenove. Čeprav gre za državno cesto, ta ni našla denarja, da usliši dolgoletne glasne želje in pozive krajanov Belega.

Ceneje od prvih ocen
Občina Šmarje pri Jelšah se je lani tako odločila, da projekt uresniči sama. Na srečo je stal precej manj, kot je bilo sprva predvideno, prav tako se je vendarle pridružila še Direkcija za infrastrukturo, ki je zagotovila denar za preplastitev ceste. Dela so končali že konec pomladi, ob včerajšnjem koncu Evropskega tedna mobilnosti so še uradno in slovesno prerezali trak. Podrobneje o projektu prisluhnite županu Stanislavu Šketu v spodnjem posnetku, Anja Deučman je pred mikrofon ujela tudi krajana Belega. (AD)

Datoteke

Župan Stanislav Šket o naložbi na Belem in cestah

Krajani o pločniku in novi cesti