oktober 30, 2018

Na počitniški oddih v zdravilišča

Slovenska naravna zdravilišča so med krompirjevimi počitnicami, ki sovpadajo tudi z dvema prazničnima dnevoma, že tradicionalno dobro zasedena. Med gosti seveda prevladujejo družine, tako iz Slovenije kot tujine.

Terme in zdravilišča ponujajo vse več zabave za vse generacije. (Foto: Terme Olimia)

Največ slovenskih gostov
V Termah Dobrna so pred počitnicami in prazniki sporočili, da bo zasedenost ta teden 90-odstotna, povpraševanja pa še ni konec, zato pričakujejo rahel porast v številu nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prevladujejo slovenski gostje, prišli pa so tudi italijanski, nemški in avstrijski.

Thermana Laško z novostjo
„V terminu od 1. 11. do 4. 11. smo polno zasedeni, v terminu do 1. 11. pa imamo na razpolago še nekaj prostih sob,“ so prejšnji teden zapisali v Thermani Laško, kjer imajo med gosti največ slovenskih in italijanskih družin, številni pa so tudi iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Največ je družin, zato so pripravili tudi bogat animacijski program. Med drugim se lahko pohvalijo z novostjo, tik pred počitnicami so odprli tako imenovano sobo VR doživetij, v njej boste skozi igro vstopili v čas srednjega veka, grofov Celjskih ter prepovedane ljubezni med Friderikom in Veroniko. Rešiti se boste morali iz ječe.


V Thermani Laško gostje uživajo pod veliko stekleno kupolo. (Foto: Thermana Laško)

Večdnevni in enodnevni gostje
Zelo zadovoljni z obiskom med krompirjevimi počitnicami so tudi v Termah Olimia. „Smo praktično polno zasedeni, nekaj malega je samo še prostih mest v hotelih med tednom. V skladu s pričakovanji tudi v letošnjem letu prevladujejo slovenski gostje, takoj za njimi so gostje iz Italije in Avstrije, sledijo hrvaški gostje,“ so sporočili krovni organizaciji, Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč ter dodali, da prevladujejo 3- in 4-dnevni paketi, več pa je tudi enodnevnih obiskovalcev, ki jih privablja novi kompleks Family Wellness Termalija.

Niso pozabili na noč čarovnic
In kako je v Termah Zreče? Število nočitev je približno takšno kot lani, po pričakovanjih je največ slovenskih gostov, in sicer 72 odstotkov. Med tujci je največ Nemcev, Italijanov, Avstrijcev in Hrvatov, ki bodo v povprečju ostajali 4 noči. Tudi v Zrečah so med krompirjevimi počitnicami pripravili številne animacije, ki bodo tudi v znamenju noči čarovnic. (AD)