julij 4, 2017

Na prodaj dva slatinska hotela

Prestižni hotel v Rogaški Slatini, Aleksander, je na dražbi. Stečajni upravitelj želi zanj iztržiti vsaj dobrih 5 milijonov evrov. Na prodaj je še en slatinski hotel, ki pa že dolgo ne sprejema gostov – Grand slam hotel. Izklicna cena zanj je 770 tisočakov.

Bo hotel Aleksander dobil lastnika? (Foto: Štajerski val)

Hotel, inventar in blagovna znamka
Hotel Aleksander s petimi zvezdicami je konec leta 2015 pristal v stečaju, zato je za nekaj časa zaprl vrata. Pred letom dni je znova začel sprejemati goste, saj ga je v najem vzel Rus Nikolay Vorobyev. Takrat je napovedal, da ima hotel v načrtu tudi odkupiti in v njem urediti zdravstveni center, česar pa še ni storil. Morda bo oddal ponudbo na držabi, ki jo je konec junija razpisal stečajni upravitelj Gregor Dugar. Poleg hotela so predmet prodaje tudi drobni inventar ter blagovni znamki Hotel Aleksander in Restavracija Donatela. Izklicna cena je nekaj več kot 5 milijonov evrov. Javna dražba bo 31. julija.

Cena zelo padla
Na prodaj je še en slatinski hotel, ki je pristal v stečaju. Sobe v Grand slam hotelu v bližini smučišča Janina že več let samevajo. Stečajni upravitelj podjetja SVIT Boštjan Jurkošek je leta 2014 zanj želel iztržiti skoraj 5 milijonov evrov, na tokratni dražbi je cena 770 tisočakov. Ali bo našel kupca, bo znano 19. julija, ko se izteče rok za oddajo ponudb. (AD)

Galerija slik