oktober 19, 2017

Na razvajanje brbončic v vrhunske restavracije

Ljubitelji kulinarike lahko še do nedelje uživate v Tednu restavracij. V skoraj sto vrhunskih restavracijah po vsej Sloveniji lahko po dostopni ceni poskusite jedi in kreacije najboljših kuharjev, meni povsod stane 17 evrov.

Bučni njoki z jurčkovim ragujem so na primer na meniju Gostišča Jurg. (Foto: Blaž Lah)

Določena cena, meniji raznoliki
Cena menija v Tednu restavracij je enotna, jedi pa zelo raznolike. Po dostopni ceni se lahko pustite razvajati vrhunskim kuharskim mojstrom v vseh koncih države. V tokratnem Tednu restavracij, ki je že tradicionalni projekt, sodeluje 97 priznanih restavracij, vrata so odprla 13. oktobra, obiščete jih lahko še do te nedelje, če boste le še našli kakšno prosto mizo.

Kdo sodeluje?
V naših krajih v Tednu restavracij sodelujejo Gostišče Jurg pri Rogaški Slatini, slatinski Kaiser, konjiški Zlati grič in Gastuž pri Žički kartuziji, restavracija Amon v Olimju, brbončice razvajajo v Galeriji okusov v Novem Celju, v celjskem hotelu Evropa, v Triglavu na Dobrni ter v Pavusu na gradu Tabor nad Laškim. Kakšne menije so pripravili in katere restavracije še lahko obiščete drugod po Sloveniji, preverite TUKAJ. Ne pozabite pa, da je povsod potrebna rezervacija. (AD)