januar 15, 2017

Na Rogli brezplačna smuka za otroke

V prihajajočem tednu bo v petih smučarskih centrih, tudi na Rogli,  smučalo 2500 osnovnošolcev brezplačno. Že tretje leto zapored se začenja vseslovenska akcija Šolar na smuči za popularizacijo smučanja. Več kot polovica otrok si je lani in predlani smuči nadela prvič.

Rogla kot družinsko smučišče še toliko bolj pozdravlja akcije, ki omogočajo brezplačno smuko otrokom. (Foto: Alpska šola)

Začetek na svetovni dan snega
Mnogim otrokom starši smučanja ne morejo privoščiti, zanje je akcija toliko bolj dobrodošla. V minulih dveh zimah so za enega najlepših zimskih športov navdušili skoraj 4000 učencev četrtih in petih razredov, več kot polovica je na smučeh stala prvič. Prijetna doživetja so jim omogočili smučarko centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno. In tudi letos bo tako. Akcija Šolar na smuči bo v prihajajočem tednu. Uradno pa se na Krvavcu začenja danes, na svetovni dan snega. V akciji poleg omenjenih centrov sodelujejo še Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Slovenije in slovenska policija, častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor.

Na Roglo prihaja več kot 600 otrok
Rogla bo tako v prihajajočem tednu gostila približno 600 učencev četrtih in petih razredov iz Zreč, Slovenskih Konjic, Vitanja, Radeč, Celja, Šentjurja, Blance, Dobja, Lesičnega, Podčetrtka, Šmartnega, Šentvida, Bistrice ob Sotli in Cerkelj ob Krki. Na voljo jim bodo učitelji smučanja iz smučarske Alpske šole, ki bodo posebnim učnim programom začetnikom olajšali prvi stik z alpskim smučanjem. Podučili jih bodo tudi o varnosti na smučišču. Sodeč po minulih dveh zimah, letošnja akcija je tretja zapored, se obetajo dnevi, prežeti z veseljem, ki jih prinašajo snežne radosti. Jutri se  jim bodo pridružili ambasador projekta Jure Košir, pobudnik akcije Uroš Zupan in deskar na snegu Rok Marguč. Več o pomenu akcije pa direktorica Unior Turizma Barbara Soršak v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

DIREKTORICA BARBARA SORŠAK O AKCIJI