april 4, 2018

Na Rogli ena boljših zimskih sezon

Na Rogli so zaključili eno boljših zimskih sezon zadnjih let. Na velikonočni ponedeljek so po 123. smučarskih dneh ustavili žičniške naprave, ki so jih zagnali 1. decembra lani. Gostili so 202.230 smučarjev, to je dobrih 7 odstotkov več kot predlansko zimo.

Rogla velja za družinsko turistično središče, zato je med obiskovalci veliko otrok, ki imajo veliko priložnosti za zabavo. (Foto: Unitur)

Več smučarjev in več nočitev kot lani
To pomeni, da je to zimo na Rogli vsak dan v povprečju smučalo 1.644 obiskovalcev. Od začetka decembra 2017 do konca marca 2018 so na Rogli in v Termah Zreče skupaj zabeležili 101.104 nočitve, kar je 3,2 odstotka več kot v sezoni 2016/2017. Hotelske zmogljivosti so bile v tej zimi v povprečju 80-odstotno zasedene. Kot so predstavniki Uniturja še navedli v sporočilu za javnost, obiskovalcev ni navduševala le smuka, temveč tudi raznovrstni dogodki za otroke v Pohorski vasici, pa tudi dogajanje na ranču Pri Pesku, kulinarične dobrote ter povezava smučarskega centra Rogla s termalnim zdraviliščem Terme Zreče. Sicer pa je Rogla tudi minulo sezono gostila mednarodna tekmovanja. Najodmevnejši so bili FIS svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu ter evropski pokal v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah ter tradicionalni Freestyle Week.

In kakšen bo poletni utrip na Rogli?
V Uniturju bodo priprave na poletno sezono začeli v naslednjih tednih. Napovedujejo nadgradnjo doživljajske ponudbe za družine. Pripravili bodo programe, ki bodo temeljili na zdravih, zelenih in aktivnih doživetjih. V ospredju prav tako ostajajo kulinarične zgodbe, ki ponujajo sinergijo med bogato lokalno kulinarično tradicijo in sodobnimi trendi v zdravem načinu prehranjevanja. Sicer pa se je na Zreškem Pohorju že prebudila pomlad, ki ponuja priložnosti za raznovrstno rekreacijo. (BF)

Galerija slik