avgust 13, 2020

Na Rogli in v Zrečah več slovenskih gostov

Na Rogli in v Termah Zreče so julija zabeležili preko 25.300 nočitev, kar je več kot tak čas lani. Z letošnjo poletno sezono so tako za zdaj zelo zadovoljni, veliko zaslug pripisujejo turističnim bonom.

V Uniturju letos beležijo več domačih gostov. Stavijo pa predvsem na doživetja v naravi. (Foto: Štajerski val)

V podjetju Unitur, ki bdi nad turistično ponudbo Rogle in Term Zreče, so zadovoljni z letošnjo poletno sezono. Julija so kljub času koronavirusa zabeležili 30 odstotkov več gostov kot tak čas lani, ti pa so ustvarili 31 odstotkov več nočitev. Tako so bile minuli mesec njihove kapacitete 77-odstotno zasedene. Prav tako je več dnevnih obiskovalcev, zaradi česar so bili tudi prihodki minuli mesec višji od prihodkov v tem obdobju lani, še ugotavljajo v podjetju.

Je pa precej drugačna struktura obiskovalcev. Zelo malo je tujih gostov. Ti so julija predstavljali ob 5 do 10 odstotkov gostov, lani julija pa kar dobrih 50 odstotkov vseh gostov. Letos tuji gostje sicer prihajajo predvsem z Madžarske ter iz Avstrije in Nemčije, pa tudi z Nizozemske. Izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak nekoliko drugačno strukturo gostov opisuje tako:

Zato Soršakova pozdravlja državne turistične bone:

 

Upa pa, da bo izkupiček koriščenja bonov tudi jeseni in pozimi primerljiv poletnimi meseci, ko prenočitve z boni predstavljajo okoli 60 odstotkov vseh prenočitev. A Soršakova dodaja, da so bili izpadi dohodkov marca in aprila tako veliki, da jih letos kljub vsemu ne bodo mogli nadoknaditi. (TMG)