julij 27, 2017

Na Slovenjebistriškem razvijajo doživljajski turizem

Kmalu boste imeli na voljo še en razlog za obisk krajev na Slovenjebistriškem. Čez dve leti bo občina  z evropskim denarjem uredila doživljajsko pot, na kateri boste lahko spoznavali kulturne in naravne danosti tega območja, njegovo zgodovino in običaje, tudi bajselovno dediščino Pohorja.

Če imate radi naravo, zgodovino, bajke in še kaj, potem ne smete prezreti turistične novosti na Slovenjebistriškem. Čez kakšno leto ali dve bo nared.

Evropa zagotovila dober milijon evrov
Lani je občina Slovenska Bistrica skupaj s še dvema slovenskim partnerjema (Zavod za varstvo narave in Zavod za turizem Maribor - Pohorje) in štirimi s Hrvaške (Naravni park Žumberak - Samoborsko gorje, občina Vrsar, mesto Ozalj in Javna ustanova za upravljanje z zavarovanimi naravnimi območji Krapinsko - Zagorkse županije) pripravila doživljajske produkte ter jih povezala v enovito čezmejno turistično zgodbo. Z njo se je prijavila na razpis Enjoyheritage, ki ga je objavil Evropski sklad za regionalni razvoj. Bili so uspešni. "Za projekt smo prejeli več kot milijon evrov, ki si ga bomo sodelujoče prartnerice razdelile. Občina Slovenska Bistrica bo prejela okoli 235 tisoč evrov. S tem denarjem bomo v naslednjih dveh letih uredili doživljajsko pot, ki bo vodila od Bistriškega gradu, mimo Bistriškega vintgarja do Črnega jezera na Pohorju," pojasnjuje vodja projekta Martina Zanjkovič. Dodaja, da bodo pot urejali postopoma. O tem, kaj boste na njej lahko doživeli, smo se pogovarjali z Martino Zanjkovič iz slovenjebistriške občinske uprave in Jano Jeglič iz Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica - prisluhnite jima lahko v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

PRVI DEL

DRUGI DEL

TRETJI DEL