december 13, 2019

Na smučanje na Tri Kralje

Jutri, v soboto, na smučišču Trije Kralji nad Slovensko Bistrico odpirajo letošnjo smučarsko sezono. Na prvi dan bo smuka brezplačna!

Na Treh Kraljih začetek smučarske sezone omogoča predvsem umetni sneg. Izdelali so ga tudi s pomočjo novih topov. (Foto: FB RTC Jakec)

Odprtje sezone so na smučišču Trije Kralji nestrpno pričakovali. Kot prvo bodo odprli vlečnico Črno Jezero, ki vodi do vrha dveh prog. In zakaj se na prvi dan še posebej splača obiskati smučišče Trije Kralji? Direktor Aleš Juhart pravi:

Da je smučišče pripravljeno, so poskrbeli z zasneževanjem, snežna odeja je na smučišču debela do 70 centimetrov. Sicer so že dočakali prvi naravni sneg, kljub temu pa je večina snega na progah umetnega.

Kaj je novega? 
Na smučišču Trije Kralji, kjer boste za odraslo dnevno karto odšteli 26 evrov, sicer v novo sezono vstopajo pripravljeni. To dokazujejo tudi novosti, ki so jih pridobili:

Tudi v hotelu Jakec so zadovoljni z rezervacijami, v tednu, ki prihja, se obetajo že prve šole v naravi, za prihodnji vikend pa so napovedani tudi prvi gostje v njihovih penzionih. Zaključek smučarske sezone načrtujejo med 20. in 22. marcem, seveda če jim bodo vremenske razmere služile. (ŽLK)