avgust 4, 2016

Na Spodnjepolskavskem poletju tudi kurja ruleta

Na Spodnji Polskavi že tradicionalno poskrbijo za pestro poletje. Prireditve, ki jih združijo v štiridnevno Spodnjepolskavsko poletje, bodo letos že 18-ič. Zaznamoval jih bo bogat kulturni, športni in zabavni program. Napovedujejo tudi zanimivo kurjo ruleto.

Organizatorji poudarjajo, da kurja ruleta ne predstavlja prav nobenega stresa za kokoš, saj se bo le prosto pasla.

Vrhunec z dalmatinskim večerom in igro
Pestro bo od četrtka do nedelje. Prvi dan med drugim prinaša razstavo malih živali ter bogato dogajanje za namjlajše, od nogometnega turnirja, peke palačink in ustvarjalnih delavnic do otroške gledališke predstave. Za vrhunec tradicionalnega Spodnjepolskavskega poletja bo poskrbel petkov večer dalmatinskih klap s klapo Šufit. Soboto bo zaznamovala špredvsem premiera gledališke igre KUD-a Matiček, z naslovom Klub vražjih moških. Že tradicionalno se bodo od poletja poslovili v nedeljo, ko bo gasilsko tekmovanje z veselico z narodno-zabavno glasbo.

S kurjo ruleto do kokoši?
Osrednje dogodke bodo popestrili še z zabavnimi vložki. Če jih boste obiskali, se boste lahko med drugim pomerili v ruskem kegljanju, lahko boste odigrati partijo šaha ali pa preizkusiti srečo na kurji ruleti. Prav kurja ruleta je vzbudila največ pozornosti Martina Kacbeka, ki se z vami na Štajerskem valu prebuja v teh tednih. O podrobnostih je povprašal Majo Vinter, prisluhnite v spodnjem posnetku. Podrobnejši program pa najdete TUKAJ. (AD)

Datoteke

Kaj je kurja ruleta?