julij 31, 2019

Na taborih v Kozjem ni časa za domotožje niti za računalnike

V Kozjem je to poletje že 11. poletni tabor, letos z rekordnimi, šestimi termini. Na taboru bo skupaj uživalo okoli 240 otrok iz vse Slovenije. Mi smo obiskali otroke v četrtem terminu in se prepričali, da se imajo več kot odlično!

Poletni tabori v Kozjem niso le za športne navdušence, vabijo tudi mlade likovnike.

Spijo v šotorih, trenirajo in se zabavajo
Otroci na taborih v Kozjem, ki jih pripravlja Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko (ŠIK), že tradicionalno izbirajo med več dejavnostmi. Poleg nogometnega, košarkarskega, teniškega, šahovskega in likovnega kampa je letošnja novost plesni kamp, ki se je, predvsem med dekleti, izkazal za zelo dobrodošlega. A poleg izbranih dejavnosti se v Kozjem, kjer otroci spijo v šotorih in spoznavajo življenje v naravi, dogaja še marsikaj. Direktor ŠIK-a Blaž Hartl je Janu Blaževiču, ki je obiskal tabor, takole opisal počitniški dan pri njih in poudaril, da otroci prav nič ne pogrešajo telefonov in računalnikov:

Na enem od letošnjih taborov je počitnikarje obiskala tudi Slovenska vojska, vojaki so prijeteli kar s helikopterjem.

In kaj je najbolj všeč otrokom, ki že tradicionalno na poletne tabore v Kozje prihajajo z vseh koncev države?



V vsakem terminu v Kozje pride okoli 50 otrok od blizu in daleč, skupaj za njihovo zabavo in varnost skrbi 20 animatorjev, discipline, ki si jih izberejo, pa trenirajo pod vodstvom izkušenih strokovnjakov. 

Ta teden kamp v Kozjem sameva, bo pa med temi počitnicami v njem živahno še dva tedna. Naslednji kamp bo od 4. do 9. avgusta, zadnji, šesti, pa od 11. do 16. avgusta. V ŠIK-u bodo praktično takoj zatem z mislimi že pri poletnih taborih 2020. (JB, foto: ŠIK in Štajerski val)

Galerija slik