oktober 22, 2019

Na vesoljsko popotovanje kar v Sloveniji

Sredi prekrasne vitanjske pokrajine se lahko v Centru Noordung za nekaj trenutkov preselite v vesolje. Zagotovo boste odšli navdušeni!

Sprehod med planeti našega osončja v Centru Noordung je nepozabna izkušnja. (Foto: Center Noordung)

Arhitekturna futuristična umetnina z bogato vsebino
V srcu zelene občine Vitanje se nahaja fascinantna stavba, edinstvena ne samo v slovenskem, temveč celo v svetovnem prostoru. Center Noordung je arhitekturna futuristična umetnina, ki je že sama po sebi vredna ogleda, v notranjosti pa nam ponuja bogato in zanimivo vsebino iz prostranega sveta vesolja. Nepredstavljivi dosežki in presenetljive zgodbe za vse ljubitelje vesolja in tiste, ki boste po obisku Centra to šele postali. Center je odlična izbira za vikend izlet tudi z najmlajšimi.

 

V Centru Noordung za obiskovalce razvijajo, postavljajo in tržijo vesoljske vsebine v obliki umetniških razstav, razstav eksponatov in multimedijskih interaktivnih aplikacij, prek katerih obiskovalci odkrivajo vesoljske tehnologije in človeške dosežke v vesolju.

Doživite delček vesolja skozi 6 stalnih razstav.
Začutite prostranost vesolja z virtualno resničnostjo in interaktivnimi vsebinami.
Izberite program po vaših željah.
Za družine, posameznike, skupine, podjetja.

Med ogledom razstave boste spoznali slovenskega genija Hermana Potočnika Noordunga, pionirja vesoljskih poletov, njegova ideja bivalnega kolesa oz. vesoljske postaje pa je bila predloga za oblikovanje Centra Noordung v Vitanju.

Poletite v vesolje 
Izvedeli boste, katera slovenska podjetja puščajo močan pečat v vesoljski industriji, se na lastne oči prepričali, kako izgleda kosilo astronavtov, vstopili v edinstveno interaktivno sobo Vesolje 360 ter za nekaj časa postali popotnik po vesolju. Ne smete zamuditi izjemno realistične izkušnje poleta v vesolje in pilotiranja letala s simulatorjem letenja Electro VR, s katerim doživite pristno izkušnjo opazovanja površja planeta Zemlje in letenja v virtualni tridimenzionalni resničnosti. VR Noordung pa vas bo popeljal na sprehod med planete našega Osončja.

 

Poleg vsega naštetega pa vam nudijo tudi organizacijo različnih dogodkov in možnost najema dvorane.

Vstopite v svet neskončnosti mimo zvezd, v osrčje neznanega. Spoznajte vizionarje vožnje po vesolju, raziskujte vesoljske tehnologije in se potopite v presenetljivo zgodbo kulturalizacije vesolja.

Dobrodošli v dimenziji vesolja, Centru Noordung!

Za vse dodatne informacije kliknite na www.center-noordung.si.

PROMOCIJSKO BESEDILO