september 18, 2017

Na vrhu Evrope!

Slovenski košarkarji so spisali neverjetno pravljico. Postali so evropski prvaki! V finalu so v napeti tekmi premagali Srbijo. Na vrh Evrope jih je vodil ekipni duh.

Fotografija, ki bo v zgodovino zapisana z zlatimi črkami. (Foto: FIBA)

Do naslova brez poraza
Naši košarkarji so na evropskem prvenstvu zmagali vseh devet tekem. V skupinskem delu so bili boljši od Poljske, Finske, Grčije, Islandije in Francije. V osmini finala so premagali Ukrajino, v četrtfinalu po napeti končnici Latvijo, v polfinalu pa gladko branilce naslova, Špance. V finalu jim je nasproti stala Srbija, Slovenci so jo z odlično ekipno igro na krilih okoli 6.000 navijačev, ki so odšli v Istanbul, premagali s 93:85.

V prvi peterki dva Slovenca
Kapetan naših Goran Dragič je postal najkoristnejši igralec evropskega prvenstva. V prvo peterko pa je uvrščen še en Slovenec, komaj 18-letni Luka Dončič, ki je tako pristal ob boku Srba Bogdana Bogdanovića, Španca Paua Gasola in Rusa Alekseja Šveda.

Na sprejem v Ljubljano z vlakom
Košarkarji so z največjim uspehom v ekipnih športnih na evropskih prvenstvih doslej na noge spravili vso Slovenijo. Za ponedeljek njim in strokovnemu štabu na ljubljanskem Kongresnem trgu pripravljajo veličasten sprejem. Košarkarje pričakujejo okoli 20. ure, že od 18. ure pa bo zbrane zabavala skupina Kingston. Slovenske železnice bodo ob tem izjemnem uspehu navijače v Ljubljano in domov vozile brezplačno. Vstopnice lahko dobite danes po 12. uri, s seboj morate imeli le en navijaški rekvizit.

Nagrada države?
Mi smo pred naš mikrofon po finalni tekmi ujeli nekaj šentjurskih navijačev. V soboto pa smo v Šentjurju ujeli tudi predsednika Vlade Mira Cerarja in ga povprašali, ali si lahko košarkarji po zgodovinskem uspehu obetajo tudi kakšno nagrado države. Prisluhnite v spodnjih posnetkih. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Navijači po naslovu evropskega prvaka

Premier Miro Cerar o nagradi