januar 16, 2019

Na Žalskem še bolje poskrbljeno za bolnike z demenco

V domu Nine Pokorn Grmovje, kjer nudijo oskrbo odraslim s posebnimi potrebami, se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Pred dnevi so v tem žalskem socialnovarstvenem zavodu slovesno odprli nov prizidek, v katerem je prostor dobil oddelek za osebe z demenco.

V domu Nine Pokorn Grmovje izvajajo oskrbo odraslih oseb s posebnimi potrebami. (Foto: Dom Nine Pokorn Grmovje)

Nov prizidek, novi sodelavci
Prizidek so v Domu Nine Pokorn Grmovje začeli graditi lani poleti, zdaj pa so v njem postelje že zapolnjene. Prizidek je za dom velika pridobitev, saj se tudi pri njih, kot v številnih drugih tovrstnih zavodih po državi, soočajo s prostorsko stisko. Ob tem pa po besedah direktorja Tomaža Lenarta, rastejo tudi potrebe po institucionaliziranem varstvu oseb z demenco:

Na novem oddelku, ki so ga poimenovali Spominček, je sicer prostora za dvanajst oseb. Sobe so dvoposteljne, imajo lastno kopalnico in sanitarije, stanovalcem je na voljo tudi velik dnevni prostor, zunaj pa se lahko sprehajajo po prilagojenem parku. Da so lahko uresničili naložbo, so dolgo varčevali, pravi Lenart:

Sicer pa so z novim oddelkom v Domu Nine Pokorn Grmovje okrepili tudi svoje vrste. Zaposlili so pet novih sodelavcev. (NS)