april 29, 2020

Nagrade konjiškim športnikom kar na dom

Tradicionalno prireditev Športnik leta v občini Slovenske Konjice, ki bi morala biti v začetku marca, je odnesla epidemija koronavirusa. A konjiški naj športniki minulega leta niso ostali brez nagrad. Tokrat so jim jih podelili malo drugače, kar na terenu.

Nagrade in priznanja so konjiškim športnikom tokrat podelili malo drugače. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Upali so, da bo prireditev le mogoče izvesti z nekajtedensko zamudo, a ker se epidemija še ni poslovila, so naj športnikom zdaj priznanja razdelili drugače. Po besedah direktorice Zavoda za šport Slovenske Konjice Laure Krančan so se do nekaterih nagrajencev oglasili kar osebno, večino priznanj za športne dosežke v lanskem letu pa so predstavniki klubov prevzeli v športni dovrani. In komu so šle letos nagrade. Krančanova pravi:



»Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja, je bila lani med drugim deseta na svetovnem prvenstvu v Dohi. S tem je na omenjenem tekmovanju dosegla najboljšo uvrstitev med slovenskimi atleti. Taekwondoist Nik Auguštin pa je postal državni prvak v kategoriji nad 87 kilogramov in osvojil prvo mesto na svetovnem pokalu ‘G1 Bosna open’ in mednarodnem turnirju ‘Kondor open’. Tem zmagam je dodal še tretje mesto na svetovnem pokalu ‘G1 Albania open’ in peto mesto na svetovnem pokalu ‘Austria open’. Članice Ženskega košarkarskega kluba Konjice so sezono 2018/2019 v 1. slovenski ligi končale na predzadnjem, sedmem mestu. V jesenskem delu sezone 2019/2020 pa so naredile pomembne korake h kasnejši uvrstitvi v Ligo za prvaka. Člani Nogometnega društva Dravinja, ki so postali naj ekipa v moški kategoriji, pa so sezono 2018/2019 v 10-članski 3. slovenski nogometni ligi – sever končali na drugem mestu. Jesen 2019 je Dravinja v 12-članski 3. slovenski nogometni ligi – vzhod končala na drugem mestu,« so sporočili iz konjiškega Zavoda za šport. Konjičani so ob tem nagradili še perspektivne športnike do 16 let, podelili nagrade za posebne dosežke na področju športa otrok in mladine, priznanja za rekreativne in druge športne dosežke ter priznanja najuspešnejšim in zaslužnim športnim delavcem. Niso pozabili niti na nagrado ob 60-letnici Košarkarskega kluba Slovenske Konjice ter posebno priznanje ob koncu kariere, ki ga je prejela deskarka na snegu Iva Polanec. (NS)