maj 31, 2018

Nagradili najbolj inovativna podjetja v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je nagradila najbolj inovativna podjetja in inovatorje v celjski regiji za leto 2018. Podelila je 6 zlatih, 4 srebrna in 3 bronasta priznanja ter 4 zahvale. Tri najvišje ocenjene inovacije so se uvrstile tudi v nacionalni izbor.

Za inovacije, inovatorje in inovativna podjetja se nam v Sloveniji ni treba bati. (Foto: Štajerski val)

Kdo so nagrajenci?
Na javnem razpisu Regionalne gospodarske zbornice Celje je tokrat sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij in 2 samostojna inovatorja. Skupaj so prijavili 17 inovacij. Ocenjevalna komisija jih je ocenila in pred dokončno odločitvijo, v začetku maja, inovatorje povabila še, da jih predstavijo. Zlata priznanja so prejela podjetja: Swatycomet za inovativno »solid core« tehnologijo izdelave Swatycomet special ultracut tankih rezalk, Mik Celje za MIKroventov prezračevalni sistem, Cetis za CCH – Cetis Chip Hinge, Etra za tehnologijo točenja piva na fontani piv Zeleno zlato, Bosio za kalilno enoto KS VZ-15 v avtomatizirani liniji za obdelavo specialnih pločevin in Vivapen za novo pisalo Switch tip artpen in črnilne vložke z različnimi konicami, orodja ter avtomatski stroj za montažo teh vložkov. Srebrna priznanja so prejela podjetja Silco za hitro sušeči industrijski premaz Unimix 2K UHS Fast Acryl, Sico za ročni cepilnik drv Split – buddy by Robust, Vrtnarstvo Naglič za rastno komoro za vzgojo rastlin v zaprtem prostoru ter GKN Driveline Slovenija za centralno informacijsko sobo brez papirja. V roke tega zreškega podjetja so za različne inovacije šla tudi vsa tri bronasta priznanja.

Za inovacije se nam ni bati
Tri najvišje ocenjene inovacije so se uvrstile na izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri Gospodarski zbornici Slovenije. Za najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji se bodo tako potegovali Swatycomet, Mik Celje in Cetis. Sicer pa se nam v celjski regiji in v Sloveniji na splošno, kot je na podelitvi inovatorjem iz celjske regije poudaril Boštjan Gorjup, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, za inovacije ni bati. »Ko pogledamo vse regije v Sloveniji, smo lahko zadovoljni, da smo uspeli s policentričnim razvojem obdržati centre inoviranja v podjetjih v vseh regijah na približno isten nivoju. Zato pravzaprav nobena izmed regij bistveno ne izstopa. Zelo sem zadovoljen, da imamo v celjski regiji velika, srednja in mala podjetja, ki s svojimi produkti pomagajo peljati to strategijo naprej. Vendar pa bi si želel, da Celje izkoristi več priložnosti na področju storitev,« je za naš radio dejal Gorjup. (NS)

 

 

 

 

Galerija slik