januar 27, 2021

ISKRA TEDNA tokrat prvošolčku, ki se veseli vrnitve v šolo

Dobili smo novo ISKRO TEDNA. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi prvošolca Ožbeja Pušnika. 

Znova ste iskro tedna izbirali med tremi finalnimi izjavami. Upokojenka iz Šmarja pri Jelšah Blanka Kajba je spregovorila o tem, kaj bo najprej naredila, ko bo konec epidemije, ekološka kmetica Katarina Očko iz Laškega o odnosu do lokalnih pridelovalcev hrane v času prvega in drugega vala epidemije, prvošolec iz Gorice pri Slivnici Ožbej Pušnik pa se je veselil ponovne vrnitve v šolske klopi.

Rezultat je bil tesen, a največ vaših glasov je dobil Ožbej. Iskra tedna je ta izjava:

 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Milici Tilinger iz Vojnika. Čestitke!

Ob tem spomnimo, da lahko do konca januarja še glasujete za ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 2. tedna je bila izjava Vere Pečnik


Prva izmed finalistk za iskro tedna je bila izjava soustanovitelja Muzeja gasilstva Dravinjske doline Florjana Jančiča. V njej je izpostavil pomen gasilstva in gasilske dediščine. Za naziv iskre tedna se je potegovala tudi izjava ravnateljice Vrtca Šentjur Elizabete Jelen o upoštevanju protikoronskih ukrepov skozi otroške oči. Tretja finalistka je bila izjava o mladih in prihodnosti pokojnin. Izrekla jo je podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Vera Pečnik, gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja. 

Največ vaših glasov je dobila Vera Pečnik. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, konvektorski grelnik, namenil Stanislavu Preložniku iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 1. tedna je bila izjava Jožeta Sadra

Med finalistkami za prvo januarsko iskro tedna so bile tri izjave. Prvo je izrekel lastnik in direktor Hotela Špica iz Laškega Jože Sadar, kritično je spregovoril o pomoči države podjetjem med epidemijo novega koronavirusa. Druga finalistka je bila izjava poveljnika štaba civilne zaščite občine Šmarje pri Jelšah Alojza Stoklasa s svojo oceno leta, od katerega smo se poslovili. Tretjo pa je izrekel glasbenik Andrej Šifrer, o pravem prijateljstvu.

Največ vaših glasov je dobil Jože Sadar. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Karmen Križnik Jokosenumi iz Kozjega. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.