april 7, 2021

ISKRA TEDNA Martinu Golobu in izjavi o mašah prek spleta in pici

Dobili smo novo ISKRO TEDNA. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Največ glasov ste namenili duhovniku Martinu Golobu, ki je bil gost velikonočnega nedeljskega srečanja na Štajerskem valu. "Maša prek spleta je, kot bi jedel pico s prijateljem prek zooma. Ni isto kot v živo," je med drugim dejal.  

Martin Golob je duhovnik, ki ima med svojimi sledilci na spletu vse generacije. Vseeno pravi, da splet ne more nadomestiti srečevanj in obredov v živo.

ISKRA MESECA MARCA je izjava Martina Goloba

Iskra 12. tedna je bila izjava Martina Goloba


V prejšnjem tednu je bilo tudi v našem programu čutiti velikonočne praznike. Tako sta se med finalne iskre uvrstili izjavi kar dveh duhovnikov ter izjava Lemberžanke o potici.

Prva finalistka je bila izjava grosupeljskega župnika Martina Goloba, gosta našega velikonočnega radijskega srečanja. Spregovoril je o mašah na daljavo, prek spleta, ki se jih je treba posluževati med epidemijo in podal zanimivo primerjavo s pico. Slavica Lorenčak iz Turistično-kulturnega društva Lemberg je v pogovoru o peki velikonočnih potic spregovorila o pomenu ohranjanja običajev in tradicije. Tretjo finalno izjavo pa je izrekel župnik Jože Vehovar iz Rogaške Slatine. Nanaša se na naše dojemanje koronakrize. Pozval je, da moramo odpreti oči za lepe stvari in opomnil, da je bilo ljudem ob pandemijah v preteklosti še veliko težje, kot nam je zdaj. 

Največ glasov ste namenili izjavi Martina Gololoba:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, diagnostično tehtnico, namenil Antonu Špesu iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

Iskra 12. tedna je bila izjava Spomenke Valušnik

Prva izmed tokratnih finalistk je bila izjava Korošice Anje Mager, predsednice Zveze slovenske podeželske mladine in gostje našega nedeljskega srečanja, ki je spregovorila o vlogah žensk na kmetijah in predsodkih. Za vaše glasove se je potegoval tudi Dušan Stojinović, branilec Nogometnega kluba Celje in član slovenske nogometne reprezentance do 21 let, ki tekmuje na Evropskem prvenstvu za mlade nogometaše U21. V izjavi je izpostavil pomen podpore navijačev na tekmah. Tretja finalistka za iskro tedna je bila izjava o nujnosti sprememb zakonodaje, ki obravnava osebe s posebnimi potrebami. Izrekla jo je Laščanka Spomenka Valušnik, predsednica Društva vesele nogice in soavtorica Pobude oseb s posebnimi potrebami in mama deklice s posebnimi potrebami.

Največ glasov ste tokrat namenili izjavi Spomenke Valušnik

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, sušilnik las, namenil Mateji Drame iz Laškega. Čestitke!

Iskra 11. tedna je bila izjava Katarine Kuhar

Tri finalne izjave smo imeli. Katarina Kuhar iz Zavoda za mladino in šport Trbovlje, ki skupaj z Mladinskim centrom Šentjur izvaja projekt brezplačnih usposabljanj za mlade iskalce zaposlitve, Most, je izpostavila, da iskanje službe dandanes zahteva mnogo več kot le pošiljanje življenjepisa. Direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je ob prejemu spominskega znaka, ki ga je celjski enoti ob spopadanju s covidom-19 podelila Vlada, spregovoril o požrtvovalnosti gasilcev, akademski glasbenik, tolkalist in producent ter član Policijskega orkestra Tomaž Rebernak iz Loč, pa je razmišljal o bleferjih v glasbi v primerjavi z glasbeniki, ki ustvarjajo z dušo.

Najbolj vas je tokrat prepričala izjava Katarine Kuhar:



Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, palični mešalnik, namenil Urški Trbovc iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

Iskra 10. tedna je bila izjava Monike Štukel

Prva finalistka za iskro tedna je bila izjava nekdanjega župana občine Šmarje pri Jelšah in nekdanjega direktorja šmarske knjižnice, raziskovalca zgodovine Šmarja ter soavtorja knjige razglednic Pozdrav iz Šmarja pri Jelšah, ki je pravkar začela nastajati, Jožeta Čakša. V njej je izpostavil pomen razglednic, ki da so pričevalci zgodovine nekega kraja. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava Jureta Radiška, ravnatelja Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur, ki pravi, da učenci spadajo v šolo in ne pred računalniške zaslone. Tretja finalistka za iskro tedna pa je bila izjava Monike Štukel, poslušalke, ki se v naši nagradni igri poteguje za popolno razvajanje, v kateri izpostavlja, da se ženske premalokrat posvetijo sebi.

Najbolj vas je tokrat prepričala izjava poslušalke Monike Štukel:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, brezžični ročni sesalnik, namenil Roku Višnjarju z Dobrne. Čestitke!

Iskra 9. tedna je bila izjava Valerije Karneža

Za vaše glasove so se tokrat potegovale izjave onkološke bolnice, Zrečanke Urške Firer, o šoku ob postavitvi diagnoze krvnega raka in o pomenu pozitivizma pri premagovanju bolezni, novinarja in pisatelja, Šmarčana Vasje Jagra, o skrivnosti dobrega pisanja ter medicinske sestre Valerije Karneža iz Rogatca, ki je zaposlena v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah o tem, česa jo je naučilo minulo izjemno zahtevno korona leto ter pomenu besede hvala.

Bilo je zelo tesno, med izjavama, ki sta prejeli največ vaših glasov, sta bila le 2 glasova razlike. Naziv ISKRA TEDNA je prejela Valerija Karneža:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni grelnik vode, namenil Stanki Boček iz Zreč. Čestitke!

ISKRA MESECA FEBRUARJA je izjava Judite Methans Šarlah 

Iskra 8. tedna je bila izjava Klaudije Košenina


Prva izjava, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava Klaudije Košenina, učiteljice razrednega pouka na Podružnični osnovni šoli Vrh nad Laškim, o tem, kaj je drugače po vrnitvi učencev v šole. Za vaše glasove se je potegoval tudi Srečko Kunst, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Šmarje pri Jelšah, gostinec in lastnik Gostilne Šempeter, ki je kritično spregovoril o odnosu ministrstva za gospodarstvo in tolmačenju korona ukrepov za gostince. Tretja finalistka je bila izjava športnega komentatorja in nekdanjega nogometaša, Celjana Dejana Obreza, o priložnosti, ki jo za Slovenijo in Celje prinaša prihajajoče Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let.

Tokrat vas je najbolj prepričala izjava učiteljice Klaudije Košenina:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, NAMIZNI MEŠALNIK, namenil Alenu Čepinu iz Bistrice ob Sotli. Čestitke!

Iskra 7. tedna je bila izjava Simone Vrečko

Prva finalistka za iskro tedna je bila izjava priljubljenega igralca Janeza Hočevarja – Rifleta, gosta našega radijskega srečanja. V zanimivem pogovoru je izpostavil tudi to, da se je bilo treba v igralskem poklicu že od nekdaj dobro znajti, tako je sam nekoč ljudi zabaval tudi na gasilskih veselicah. Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas, je bil drugi finalist, ob začetku vseslovenske akcije 40 dni brez alkohola je predstavil nekaj podatkov o razširjenosti alkohola v Sloveniji, ki je velik problem. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava Simone Vrečko, članice Lions kluba Konjice Vita, vodje projekta dobrodelne akcije zbiranja denarja za družino Dolar s Stranic. V njej je izpostavila, da znamo Slovenci kljub težkim časom še vedno stopiti skupaj. Družina bo tako kmalu dobila nov dom.

Najbolj vas je tokrat prepričala izjava Simone Vrečko:



Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, ožemalnik citrusov, namenil Nini Sešlar iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Iskra 6. tedna je bila izjava Judite Methans Šarlah

Prva, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava Janka Kosa, župana občine Žalec, o soočanju s krizo vrednot v koronačasu. Druga finalistka je bila izjava, ki jo je ob začetku vseslovenskega leta Josipa Ipavca izrekla Judita Methans Šarlah, vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Šentjur. V njej je v vseslovenskem letu Josipa Ipavca, posvečenem 100. obletnici njegove smrti, izpostavila, da je Šentjur zaradi skladateljev Ipavcev zibelka slovenske glasbe. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava slovenskega glasbenika Zorana Predina, ki je bil gost našega tokratnega nedeljskega srečanja. V izjavi je spregovoril o tem, katere pesmi ostanejo večne in katere gredo v pozabo. 

Poslušalci ste tokrat največ glasov namenili izjavi Judite Methans Šarlah:



Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, opekač kruha, namenil Draganu Podovacu iz Šentjurja. Čestitke!

Iskra 5. tedna je bila izjava Barbare Podgrajšek

Iskro tedna ste izbrali med tremi finalistkami. V finalu so bile izjave vodje smučišča Janina in predsednika Smučarskega kluba Rogaška Leopolda Fürlingerja o ponudbi ob smučiščih v koronačasu, predsednika republike Boruta Pahorja o tem, kako pomembno je, da so politiki dober zgled ter lastnice frizerskega in kozmetičnega salona Studio B v Ločah Barbare Podgrajšek o negotovih časih za podjetnike in začaranem krogu koronakrize.

Največ glasov ste tokrat namenili izjavi Barbare Podgrajšek:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, mešalnik za smoothie Iskra, namenil Anji Košič iz Vitanja. Čestitke!

ISKRA MESECA JANUARJA je izjava Ožbeja Pušnika 

Iskra 4. tedna je bila izjava Urške Topolšek Planinšek


Prva izmed tokratnih finalistk za iskro tedna je izjava predsednice uprave Thermane Laško Mojce Leskovar, ki ji je Združenje Manager na tradicionalnem januarskem srečanju podelilo nagrado Artemida. Prejmejo jo posameznice, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v družbi z več kot 50 zaposlenimi. Leskovarjeva je spregovorila o tem, ali se ženska težje povzpne na najvišja vodilna delovna mesta v podjetjih kot moški. Druga finalistka je izjava dr. Damjane Pondelek, strokovnjakinje za krizno komuniciranje in strateški menedžment, podjetja Urednica, strateški in krizni management. V njej je izpostavila pomen empatičnega vodenja v času epidemije. Za vaše glasove se poteguje tudi izjava Urške Topolšek Planinšek s Turistične kmetije Urška na Stranicah, o pomenu lokalno pridelane hrane. 

Poslušalci ste tokrat največ glasov namenili izjavi Urške Topolšek Planinšek:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, konvektorski grelnik, namenil Leonidi Skale iz Rogaške Slatine. Čestitke!

Iskra 3. tedna je bila izjava Ožbeja Pušnika

Znova ste iskro tedna izbirali med tremi finalnimi izjavami. Upokojenka iz Šmarja pri Jelšah Blanka Kajba je spregovorila o tem, kaj bo najprej naredila, ko bo konec epidemije, ekološka kmetica Katarina Očko iz Laškega o odnosu do lokalnih pridelovalcev hrane v času prvega in drugega vala epidemije, prvošolec iz Gorice pri Slivnici Ožbej Pušnik pa se je veselil ponovne vrnitve v šolske klopi.

Rezultat je bil tesen, a največ vaših glasov je dobil Ožbej. Iskra tedna je ta izjava:

 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Milici Tilinger iz Vojnika. Čestitke!

Ob tem spomnimo, da lahko do konca januarja še glasujete za ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 2. tedna je bila izjava Vere Pečnik


Prva izmed finalistk za iskro tedna je bila izjava soustanovitelja Muzeja gasilstva Dravinjske doline Florjana Jančiča. V njej je izpostavil pomen gasilstva in gasilske dediščine. Za naziv iskre tedna se je potegovala tudi izjava ravnateljice Vrtca Šentjur Elizabete Jelen o upoštevanju protikoronskih ukrepov skozi otroške oči. Tretja finalistka je bila izjava o mladih in prihodnosti pokojnin. Izrekla jo je podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Vera Pečnik, gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja. 

Največ vaših glasov je dobila Vera Pečnik. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, konvektorski grelnik, namenil Stanislavu Preložniku iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.

Iskra 1. tedna je bila izjava Jožeta Sadra

Med finalistkami za prvo januarsko iskro tedna so bile tri izjave. Prvo je izrekel lastnik in direktor Hotela Špica iz Laškega Jože Sadar, kritično je spregovoril o pomoči države podjetjem med epidemijo novega koronavirusa. Druga finalistka je bila izjava poveljnika štaba civilne zaščite občine Šmarje pri Jelšah Alojza Stoklasa s svojo oceno leta, od katerega smo se poslovili. Tretjo pa je izrekel glasbenik Andrej Šifrer, o pravem prijateljstvu.

Največ vaših glasov je dobil Jože Sadar. Iskra tedna je ta izjava:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Karmen Križnik Jokosenumi iz Kozjega. Čestitke!

Lanskoletne iskre tedna lahko najdete TUKAJ. Med vsemi mesečnimi zmagovalkami pa izbiramo tudi ISKRO LETA 2020. Prisluhni jim in oddaj svoj glas ter se poteguj za lepo nagrado TUKAJ.